Έξαλλος ο Φαν ντερ Φάαρτ με τα κόρνερ της Μπαρτσελόνα: «Τα εκτελούν με πάσα! Θέλω να πεθάνω!»

Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ

i

PrtScr

Έξαλλος ο Φαν ντερ Φάαρτ με τα κόρνερ της Μπαρτσελόνα: «Τα εκτελούν με πάσα! Θέλω να πεθάνω!»

Πάνος Κορομηλάς 20:06 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 22.02.2024

Στο επίκεντρο της κριτικής του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ βρέθηκε η Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Νάπολι για το UEFA Champions League.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε από τη Νάπολι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), δίχως να εντυπωσιάσει. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ σχολίασε το συγκεκριμένο ματς για την ολλανδική τηλεόραση και δε δίστασε να εκφράσει την απογοήτευση του για την εμφάνιση των «μπλαουγκράνα».

Η ομάδα του Τσάβι επέλεξε να εκτελέσει ένα κόρνερ με πάσα, κάτι που στάθηκε η αφορμή για να «ξεσπάσει» ο άλλοτε διεθνής χαφ των «Οράνιε»:

«Το να εκτελείς τα κόρνερ με πάσα, είναι η μεγαλύτερη μου απογοήτευση στο σημερινό ποδόσφαιρο. Δίνουν πάσα στον Γιαμάλ, αυτός στον Ντε Γιονγκ και από εκεί στον Πέδρι για να αλλάξει πλευρά και μετά κάνουν σέντρα από εκεί. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Θέλω να πεθάνω όταν το βλέπω!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την κριτική του δε γλίτωσε ούτε ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν είναι απίθανο να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από τη Μπαρτσελόνα.

«Παίζει σαν ταχυδρόμος. Καθυστερεί να φέρει την μπάλα μπροστά, προτιμάει να τη μεταφέρει στον συμπαίκτη του με ντρίμπλα. Μόλις ξεπερνάς τον αντίπαλό σου, πρέπει να είσαι κινητικός και να δίνεις πάσες».

«Η αστυνομία μας φέρθηκε λες και είμαστε χούλιγκαν»: Η κακή εμπειρία των οπαδών της Μπράιτον στην «OPAP Arena»
PREMIER LEAGUE

19:02 - 22.02.2024

«Η αστυνομία μας φέρθηκε λες και είμαστε χούλιγκαν»: Η κακή εμπειρία των οπαδών της Μπράιτον στην «OPAP Arena»

Πολλά είναι τα παράπονα των Άγγλων οπαδών για τα εκτός έδρας γήπεδα και κατά κύριο λόγο της Ισπανίας, ενώ οι φίλοι της Μπράιτον είχαν διαμαρτυρηθεί και για τον τρόπο διαχείρισής τους από την ελληνική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2018. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άγιαξ, έπαιξε μεταξύ άλλων σε Αμβούργο, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ μετρώντας 545 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο. Για πολλά χρόνια ήταν εκ των βασικών παικτών στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας, συμπληρώνοντας 109 εμφανίσεις με το εθνόσημο, με απολογισμό 25 γκολ και 29 ασίστ.