«Η αστυνομία μας φέρθηκε λες και είμαστε χούλιγκαν»: Η κακή εμπειρία των οπαδών της Μπράιτον στην «OPAP Arena»
i

©intime

«Η αστυνομία μας φέρθηκε λες και είμαστε χούλιγκαν»: Η κακή εμπειρία των οπαδών της Μπράιτον στην «OPAP Arena»

Δημήτρης Χούπης 19:02 - 22.02.2024

Πολλά είναι τα παράπονα των Άγγλων οπαδών για τα εκτός έδρας γήπεδα και κατά κύριο λόγο της Ισπανίας, ενώ οι φίλοι της Μπράιτον είχαν διαμαρτυρηθεί και για τον τρόπο διαχείρισής τους από την ελληνική αστυνομία.

Πολλά είναι τα παράπονα των οπαδών της Μπράιτον για τον τρόπο διαχείρισή τους από την ελληνική αστυνομία στο γήπεδο της ΑΕΚ, «OPAP Arena», κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα τον περασμένο Νοέμβρη. Συγκεκριμένα οι Άγγλοι οπαδοί έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για τα εκτός έδρας γήπεδα και ένα από αυτά είναι στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα των «γλάρων» με την Ένωση υπήρξε μια μικρή ένταση με την αστυνομία να πετάει χημικά προς την κερκίδα τους. Κάπως έτσι μετά τη λήξη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, οι Άγγλοι οπαδοί χαρακτήρισαν το παιχνίδι στην Ελλάδα ως μια κακή εμπειρία, ενώ τόνισαν πως η ΕΛ. ΑΣ τους φέρθηκε λες και είναι χούλιγκαν.

Το ίδιο ευχάριστα φαίνεται ότι δεν είναι και στην Ισπανία και κατά κύριο λόγο στο Santiago Bernabeu. Πιο αναλυτικά οι Άγγλοι οπαδοί έχουν κάνει αρκετά παράπονα για τις παροχές που προσφέρει το γήπεδο, αλλά κυρίως για την ορατότητα απ' όπου βρίσκονται. Συγκεκριμένα οι φίλοι της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι που τα τελευταία χρόνια έχουν πάει αρκετά στο Santiago Bernabeu, αναφέρουν ότι η αστυνομία δεν είναι αρκετά συνεργάσιμη.

Ο λόγος είναι οι αρκετές ώρες παραμονής μέσα στο γήπεδο, μετά τη λήξη του αγώνα. Μάλιστα ένας σύνδεσμος φιλάθλων της Τσέλσι σχολίασε ότι, «Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια ντροπή του εσχάτου είδους», ενώ άλλος σύνδεσμος της Μάντσεστερ Σίτι είπαν, «Η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν συγκρουσιακή».

Ακόμα οι οπαδοί περιγράφουν την ορατότητα από το γήπεδο θλιβερή, αφού βρίσκονται στα πιο ψηλά επίπεδα. «Το να βλέπεις παιχνίδι εκεί είναι σαν να παρακολουθείς αγώνα Subbuteo», σχολίασε ο Σίμον Γουόκερ, από το City Matters, έναν σύνδεσμο φιλάθλων των «πολιτών».

«Τι κακό έχει να είσαι δημοσιογράφος;»: Η καυστική απάντηση του Γκουαρντιόλα σε ρεπόρτερ (vid)
PREMIER LEAGUE

10:41 - 21.02.2024

«Τι κακό έχει να είσαι δημοσιογράφος;»: Η καυστική απάντηση του Γκουαρντιόλα σε ρεπόρτερ (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε μια ξεκαρδιστικά βάναυση απάντηση σε μια ερώτηση δημοσιογράφου στη συνέντευξη Τύπου του το βράδυ της Τρίτης (20/02), μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μπρέντφορντ.

Από την άλλη οι αγώνες στο Βέλγιο, τη Δανία και την Ολλανδία είναι αρκετά θετικοί, σύμφωνα πάντα με τους οπαδούς. Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων της Λίβερπουλ με αναπηρία, Τεντ Μόρις, τα γήπεδα εκεί είναι μια «όαση» συγκριτικά με τα άλλα γήπεδα.

Η UEFA λοιπόν απαιτεί το κάθε γήπεδο να έχει τουλάχιστον 15 θέσεις για αναπήρους, την ίδια ώρα που ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στο παρελθόν είχαν μόλις τέσσερις ή πέντε, μπροστά από την κερκίδα των οργανωμένων.