Ενας ακόμη χαμένος τελικός για την Τσέλσι και η κατάρα του Ποτσετίνο συνεχίζεται (vid)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

PrtScr

Ενας ακόμη χαμένος τελικός για την Τσέλσι και η κατάρα του Ποτσετίνο συνεχίζεται (vid)

Κώστας Τόπας 10:18 - 26.02.2024

Η Τσέλσι έχει χάσει χάσει πλέον επτά συνεχόμενους τελικούς στο «Γουέμπλεϊ» και η κατάρα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο συνεχίζεται...

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το είπε στην αρχή της χρονιάς: Ηταν «απελπισμένος» να κερδίσει έναν τίτλο ως επικεφαλής του αγγλικού συλλόγου. Ήταν μια κατάρα που τον ακολούθησε σε όλη του την καριέρα και αυτή την Κυριακή (25/02) δεν μπόρεσε να τη σπάσει, αφού το Carabao Cup, το αγγλικό League Cup, κατέληξε στα χέρια της Λίβερπουλ, έπειτα από ένα με ένα γκολ του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στο 118ο λεπτό της παράτασης.

Αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Ποτσετίνο διαβεβαίωσε ότι οι παίκτες του «πρέπει να περάσουν αυτόν τον πόνο». Οι «μπλε» έχουν χάσει πλέον επτά συνεχόμενους τελικούς στο Γουέμπλεϊ. «Είχαμε πέντε ή έξι καλές ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Το πρόβλημα ήταν να μην σκοράρουμε», είπε ο προπονητής της Τσέλσι .

Ο Ποτσετίνο πρόσθεσε: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες, είναι ανταγωνιστικοί. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να νιώσουμε τον πόνο και να γυρίσουμε σελίδα. Δεν μπορώ να τους πω τίποτα που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα».

Έτσι εξήγησε ο Αργεντινός τεχνικός την κακή απόδοση της Τσέλσι στην παράταση: «Οι παίκτες μου εξέφρασαν απογοήτευση που είχαν ευκαιρίες να κερδίσουν τον τελικό στα 90 λεπτά. Τότε αρχίσαμε να χάνουμε ενέργεια». Και έδωσε τους «Reds» ως παράδειγμα: «Η Λίβερπουλ έχασε κάποτε το Europa League και το Champions League και συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι να το πετύχει. Πρέπει να μάθουμε από αυτούς».

Ο Ποτσετίνο δεν έχει κατακτήσει ακόμη έναν τίτλο στον αγγλικό τίτλο, στον οποίο έχει προπονήσει τη Σαουθάμπτον (2012-14), την Τότεναμ (2014-19) και την Τσέλσι (από το καλοκαίρι του 2019). Η κατάρα του Αργεντινού προπονητή συνεχίζεται...

Ο τεχνικός της Τσέλσι κατέκτησε μια Ligue 1, ένα Κύπελλο Γαλλίας και ένα Σούπερ Καπ ως επικεφαλής της Παρί Σεν Ζερμέν εκείνη την εποχή με τους Λέο Μέσι, Κιλιάν Εμπαπέ και Νεϊμάρ στις τάξεις της. Ως  προπονητής της Τότεναμ  έχασε δύο τελικούς: τον τελικό του Λιγκ Καπ 2014-15 από την Τσέλσι  (2-0) και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2018-19 στο «Μετροπολιτάνο» εναντίον της Λίβερπουλ (0-2).