Απίθανο: Η ενδεκάδα με την οποία τελείωσε η Τσέλσι τον τελικό έχει υπερδιπλάσια χρηματιστηριακή αξία από εκείνη της Λίβερπουλ
i

©PrtScr

Απίθανο: Η ενδεκάδα με την οποία τελείωσε η Τσέλσι τον τελικό έχει υπερδιπλάσια χρηματιστηριακή αξία από εκείνη της Λίβερπουλ

Στέλιος Βαρδάκης 10:09 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 26.02.2024

Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ είναι η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της Τσέλσι που τελείωσαν στον τελικό του Λιγκ Καπ, ποσό που είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό των παικτών της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη (1-0) κόντρα στην Τσέλσι χάρις σε ένα γκολ με κεφαλιά του αρχηγού της, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, στην παράταση και με αυτό τον τρόπο πανηγύρισε την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του πρώτου τίτλου της σεζόν στην Αγγλία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι oi «Κόκκινοι» τελείωσαν το ματς έχοντας στην ενδεκάδα τους πέντε παίκτες που προέρχονταν από την ακαδημία του συλλόγου, ενώ αγωνίστηκε και μάλιστα ως βασικός ο Κόνορ Μπράντλεϊ ο οποίος όμως έγινε αλλαγή στο 72΄ της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν απόρροια των πολύ σημαντικών απουσιών που είχε η ομάδα του Κλοπ, καθώς δεν μπορούσαν να αγωνιστούν λόγω τραυματισμού οχτώ παίκτες που είναι βασικά μέλη της ομάδας χωρίς να υπολογίζονται οι μακροχρόνιοι τραυματίες. Μάλιστα, κατά την διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε και ο Χράβενμπερχ ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ενδιαφέρον λοιπόν έχει να δούμε ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία των ενδεκάδων με τις οποίες τελείωσαν οι δύο ομάδες το ματς. Εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει μία τεράστια διαφορά μεταξύ τους, καθώς εκείνη της Τσέλσι είναι υπερδιπλάσια από αυτή της Λίβερπουλ.

Σύμφωνα λοιπόν με την γνωστή ιστοσελίδα «transfermarkt», η ενδεκάδα με την οποία ολοκλήρωσαν και τη παράταση οι «μπλε», έχει χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία είναι ο Μόισες Καϊσέδο (στα 90 εκατομμύρια ευρώ), ενώ εκείνος με τη χαμηλότερη, είναι ο Πέτροβιτς (στα 9 εκατομμύρια ευρώ).

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα με την οποία τελείωσε τον τελικό ο Κλοπ έχει αξία κοντά στα 216 εκατομμύρια ευρώ με τον Λουίς Ντίαζ να είναι ο παίκτης που κοστολογείται περισσότερο (στα 75 εκατομμύρια ευρώ).

Δάκρυσε μέχρι και ο Κλοπ: Ολη η Λίβερπουλ μια γροθιά για να τραγουδήσει το «You'll Never Walk Alone» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:19 - 26.02.2024

Δάκρυσε μέχρι και ο Κλοπ: Ολη η Λίβερπουλ μια γροθιά για να τραγουδήσει το «You'll Never Walk Alone» (vid)

Αφού κατέκτησε το Carabao Cup με δραματικό τρόπο νικώντας την Τσέλσι με 1-0 στην παράταση, ο Γιούργκεν Κλοπ ενώθηκε με τους παίκτες της Λίβερπουλ για να τραγουδήσει το «You'll Never Walk Alone».

Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή με την πιο μικρή αξία αυτός είναι ο 18χρονος Τζέιντεν Ντανς, για τον οποίο το transfermakt δεν αναγράφει καν κάποιο ποσό σαν αξία, αφού αγωνίζεται για την ομάδα των κάτω 18 ετών της Λίβερπουλ. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ο Μπόμπι Κλαρκ (350 χιλιάδες) και ο Τζέιμς Μακόνελ (500 χιλιάδες).