Ο Τσιμίκας «σέρβιρε» το δέκατο Carabαο Cup στην ιστορία της Λίβερπουλ

Ο Τσιμίκας «σέρβιρε» το δέκατο Carabαο Cup στην ιστορία της Λίβερπουλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:44 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 25.02.2024

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Carabαο Cup σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ», χάρη στην ασίστ του Κώστα Τσιμίκα και την κεφαλιά του Φαν Ντάικ.

Η Λίβερπουλ κατέκτησε το Carabαο Cup σε έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ», χάρη στην ασίστ του Κώστα Τσιμίκα και την κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 118ο λεπτό της παράτασης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και στο 14ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λουίς Ντίας. Ο Κολομβιανός διεθνής πήρε τη πάσα, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Πέτροβιτς μπλόκαρε.

Έξι λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι απάντησαν στη φάση της Λίβερπουλ. Ο Κόουλ Πάλμερ πήρε το ριμπάουντ από το σουτ του Καϊσέδο, αλλά το τελείωμά του σταμάτησε στον Κέλεχερ.

Στο 31ο λεπτό οι «μπλε» με τον Ραχίμ Στέρλινγκ βρήκαν δίχτυα μετά από ασίστ του Νίκολας Τζάκσον. Ωστόσο, η χαρά στις τάξεις της Τσέλσι δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Τζάκσον υποδείχθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης, μετά την πάσα του Πάλμερ.

Στο 40ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε μια καλή ευκαιρία όταν ο Κόντι Χάκπο πετάχτηκε σε μια σέντρα από τα πλάγια, αλλά η κεφαλιά που έκανε από την μικρή περιοχή ήταν άστοχη. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, με το σκορ να είναι στο 0-0.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο 60ο λεπτό κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Άντριου Ρόμπερτσον. Το γκολ, ωστόσο, ακυρώθηκε με τη χρήση VAR για οφσάιντ του Ιάπωνα Έντο.

Στο 86ο λεπτό η Τσέλσι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία όταν Κόνορ Γκάλαχερ σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κέλεχερ, ενώ στο 90+2' το τελείωμα του Πάλμερ ήταν άστοχο. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τη λύση στη παράταση για τη Λίβερπουλ έδωσε ο Φαν Ντάικ. Στο 118ο λεπτό ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός σηκώθηκε ψηλότερα από όλους μέσα στην περιοχή και με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους «reds», μετά την εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα.

Οι ενδεκάδες

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113' Τσάλομπα), Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (96' Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67' Ενκουνκού), Τζάκσον (90' Μούντρικ).

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72' Κλαρκ), Κονατέ (106' Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87' Μακόνελ), Έντο, Χράφενμπερχ (28' Γκόμεζ), Έλιοτ, Χάκπο (87' Ντανς), Ντίας