Η Άρσεναλ έσπασε ρεκόρ σκοραρίσματος στην Premier League

Άρσεναλ

i

Photo by Julian Finney/Getty Images

Η Άρσεναλ έσπασε ρεκόρ σκοραρίσματος στην Premier League

Κώστας Τόπας 14:33 - 25.02.2024

Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει δύο ή περισσότερα γκολ σε επτά συνεχόμενα ημίχρονα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Άρσεναλ πήρε ακόμα μία ευρεία νίκη, αυτή τη φορά με 4-1 επί της Νιούκαστλ και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σημείωσε 25 γκολ στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος και κατάφερε να σπάσει ένα ενδιαφέρον ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που σημείωσε δύο ή περισσότερα γκολ σε επτά συνεχόμενα ημίχρονα.

Πριν από τη νίκη με 4-1 επί της Νιούκαστλ, όπου οι «κανονιέρηδες» σημείωσαν δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, είχαν ήδη πετύχει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο, κόντρα στη Μπέρνλι (5-0). Στην αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ (6-0), πέτυχαν τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο. Νωρίτερα, στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, η Άρσεναλ σκόραρε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο κι ένα στο πρώτο για να φτάσει στη νίκη με 3-1.

Εντυπωσιακά νούμερα για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία παραμένει και στη φάση των 16 του Champions League , εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πόρτο στο «Έμιρεϊτς» στις 12 Μαρτίου για τη ρεβάνς.