Ο... κακός χαμός στην Premier League: Πρωτάθλημα για τρεις, τα φαβορί και το πρόγραμμα

Premier League

i

©premierleague.com

Ο... κακός χαμός στην Premier League: Πρωτάθλημα για τρεις, τα φαβορί και το πρόγραμμα

Δημήτρης Χούπης 09:32 - 25.02.2024

Ο... κακός χαμός επικρατεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, αφού τρεις ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο του πρωταθλητή, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ.

Το φετινό πρωτάθλημα στην Premier League είναι ακόμα πιο... αγχωτικό και εντυπωσιακό από τα προηγούμενα χρόνια. Τις τελευταίες σεζόν το πρωτάθλημα ήταν παράσταση για δύο αφού Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έδιναν τη μάχη τους για την κατάκτηση, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει το πάνω χέρι σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο πέρσι εμφανίστηκε ξανά και η Άρσεναλ, η οποία μέχρι ένα σημείο «χτύπησε» στα ίσα τη Σίτι, που στο τέλος εκείνη ήταν που χαμογέλασε.

Τη φετινή χρονιά λοιπόν Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ βρίσκονται όλες σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη, με τους «κόκκινους» αυτή τη στιγμή να φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 60 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι «πολίτες» με 59 και ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου με 58.

Όλα αυτά μόλις 12 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Παρόλο που η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ λοιπόν είναι πρώτη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μοιάζει ίσως και πάλι το φαβορί για την κατάκτηση του τέταρτου σερί τροπαίου. Παρόλο που οι «πολίτες» στα τελευταία παιχνίδια δεν... πείθουν στο τέλος παίρνουν τη νίκη έστω και μισό μηδέν.

Από την άλλη η Άρσεναλ δείχνει «αφηνιασμένη», αφού σκοράρει ανελλιπώς. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει ισάριθμες νίκες, 25 γκολ ενεργητικό και μόλις τρία παθητικό. Τέλος οι «κόκκινοι» φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν από την ήττα από την Άρσεναλ, αφού έκτοτε έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ίσως όμως οι πολλές απουσίες μπορεί να επηρεάσουν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Τα κρίσιμα παιχνίδια για τον τίτλο

Σε ακριβώς δύο εβδομάδες η Λίβερπουλ θα υποδεχτεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο Anfield σε ένα παιχνίδι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να κρίνει και τον τίτλο. Ωστόσο την άλλη Κυριακή οι «πολίτες» έχουν ακόμα ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά εντός έδρας, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και οι τρεις ομάδες δεν έχουν και το πιο εύκολο πρόγραμμα σε γενικές γραμμές, αφού όλες έχουν από τέσσερα ντέρμπι ακόμα για να δώσουν. Ενώ μεταξύ αυτών έχουν και μερικά... ύπουλα παιχνίδια.

Ακόμα ένα παιχνίδι που μπορεί να ξεκαθαρίσει λίγο την κατάσταση στην κορυφή είναι το Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ, το οποίο είναι στις 31 Μαρτίου. Μέσα σε όλα αυτά τα παιχνίδια του πρωταθλήματος μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Ευρώπη αφού και οι τρεις συνεχίζουν τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της κάθε ομάδας:

Νότιγχαμ - Λίβερπουλ
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι
Έβερτον - Λίβερπουλ

Λίβερπουλ - Μπράιτον
Λίβερπουλ - Σέφιλντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ
Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας
Φούλαμ - Λίβερπουλ
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ
Λίβερπουλ - Τότεναμ
Άστον Βίλα - Λίβερπουλ
Λίβερπουλ - Γουλβς

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι
Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς
Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ

Σέφιλντ - Άρσεναλ
Άρσεναλ - Μπρέντφροντ
Άρσεναλ - Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ
Άρσεναλ - Λούτον
Μπράιτον - Άρσεναλ
Άρσεναλ - Άστον Βίλα
Γουλβς - Άρσεναλ
Τότεναμ - Άρσεναλ
Άρσεναλ - Μπόρνμουθ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ
Άρσεναλ - Έβερτον