Η Τσέλσι είναι ήδη η χειρότερη ομάδα στην Premier League

Ραχίμ Στέρλινγκ

i

©Photo by David Rogers/Getty Images/Ideal Images

Η Τσέλσι είναι ήδη η χειρότερη ομάδα στην Premier League

Κώστας Τόπας 08:43 - 25.12.2023

Μετά τη νέα ήττα της στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τη Γουλβς, η Τσέλσι είναι, βάσει στατιστικών στοιχείων, η χειρότερη ομάδα της Premier League αυτή τη χρονιά.

Ούτε σε μια γιορτή όπως η 24η Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων, δεν κατάφεραν οι «μπλε» του Λονδίνου να χαρίσουν λίγη χαρά στους οπαδούς τους που ταξίδεψαν στην πόλη του Γούλβερχαμπτον. Μια νέα ήττα που τους έκανε να μπουν σε ένα κλειστό «κλαμπ» που δεν είχαν ξαναδεί. Πλέον, η Τσέλσι είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες στην Premier League.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, μη μπορώντας να πάρει καλό αποτέλεσμα στην επίσκεψή τους στο «Μολινό» πρόσθεσε την 19η ήττα της στην Premier League το 2023 . Σύμφωνα με στοιχεία της «Opta», καμία άλλη ομάδα της διοργάνωσης δεν έχει χάσει περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια αυτού του ημερολογιακού έτους. Λόγω της ψυχικής της κατάστασης και των αποτελεσμάτων τους, με μια κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας και πολλών αμφιβολιών εντός του συλλόγου, είναι η χειρότερη ομάδα του πίνακα σήμερα (με εξαίρεση τις πρόσφατα προβιβασμένες).

Στην Ευρώπη, μάλιστα, υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα που έχουν περισσότερες ήττες φέτος από τους «μπλε». Είναι η Αλμερία (24), η Βέρντερ Βρέμης (20) και η Έμπολι (20). 

Η αλήθεια είναι ότι η Τσέλσι διανύει ένα δύσκολο σερί για να ξεπεράσει, με αμέτρητους ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου των οποίων η απόδοση είναι απογοητευτική. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Στέρλινγκ. Ενας παίκτης που έφτασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά την σπουδαία καριέρα με την Μάντσεστερ Σίτι και που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βρει γκολ. Το ανεξήγητο λάθος του απέναντι στη Γουλβς είναι το ξεκάθαρο σύμπτωμα της έλλειψης αυτοπεποίθησής του.