Η Τσέλσι με δύο γκολ στις καθυστερήσεις «καθάρισε» τη Λέστερ και έκλεισε θέση στο «Γουέμπλεϊ»

Η Τσέλσι με δύο γκολ στις καθυστερήσεις «καθάρισε» τη Λέστερ και έκλεισε θέση στο «Γουέμπλεϊ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:51 - 17.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 17.03.2024

Η Τσέλσι φλέρταρε με την αυτοχειρία, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε της Λέστερ με 4-2 και έκλεισε θέση στο «Γουέμπλεϊ».

Η Τσέλσι φλέρταρε με την αυτοχειρία, αλλά με δύο γκολ στις καθυστερήσεις επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Λέστερ με 4-2 και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 13ο λεπτό πήραν το προβάδισμα. Ο Νίκολας Τζάκσον βρήκε τον Μαρκ Κουκουρέγια μέσα στη περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Στο 26ο λεπτό η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ραχίμ Στέρλινγκ αστόχησε από την άσπρη βούλα. Ωστόσο η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο διπλασίασε τα τέρματα της στο 45+1'. Ο Στέρλινγκ έδωσε στον Κόουλ Πάλμερ και με αυτός με κοντινό τελείωμα έκανε το 2-0 για τους Λονδρέζους.

Όλα πήγαιναν... καλά για τους «μπλε» μέχρι το 51΄, όταν ο Ντιζαζί επιχείρησε πιεζόμενος να γυρίσει τη μπάλα προς τον τερματοφύλακά του, χωρίς όμως να δει ότι ο Σάντσες βρισκόταν εκτός εστίας.

Το αυτογκόλ του Γάλλου αμυντικού έδωσε θάρρος στους πρωτοπόρους της Championship, που βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν στο 62΄ με τον Μαβιντιντί.

Στο 73΄ ο Τζάκσον έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και ο Ντόιλ τον ανέτρεψε από πίσω. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα, όμως μετά από έλεγχο στο VAR, καταλόγισε φάουλ και απέβαλε τον αμυντικό της Λέστερ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και στο 90+2' πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Τσουκουεμέκα, ενώ το τελικό 4-2 για την Τσέλσι διαμόρφωσε ο Μαντουέκε με καταπληκτικό σουτ.