Ο Σάντσεθ έγινε παίκτης της Τσέλσι και με τη «βούλα»

Ρόμπερτ Σάντσεθ

i

© Chelsea FC

Ο Σάντσεθ έγινε παίκτης της Τσέλσι και με τη «βούλα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:15 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 05.08.2023

Με ανακοίνωσή της, η Τσέλσι γνωστοποίησε τη μεταγραφή του Ισπανού τερματοφύλακα Ρόμπερτ Σάντσεθ, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Κέπα κάτω από τα γκολπόστ.

Ο Ρόμπερτ Σάντσεθ έγινε κάτοικος Λονδίνου κι αποτελεί κι επίσημα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι. Με ανακοίνωσή τους, οι «μπλε» επισημοποίησαν την προσθήκη του Ισπανού τερματοφύλακα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2030. Η ομάδα του Λονδίνου έχει μπει σε μία νέα εποχή και με την έλευση του Ποτσετίνο στον πάγκο θέλει να αλλάξει τα πάντα, με σκοπό να διαγραφεί η περσινή απογοητευτική σεζόν.

Συγκεκριμένα, από τη λήξη της περασμένης σεζόν ξεκίνησαν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της Τσέλσι ενόψει της νέας σεζόν. Ένας από τους παίκτες που πέρασαν την πόρτα της εξόδου είναι ο Εντουάρντ Μεντί που αποκτήθηκε από την Αλ Αχλί με 18.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η αποχώρηση ανάγκασε τους «μπλε» να βγουν στο μεταγραφικό παζάρι και να ψάξουν τον άνθρωπο που θα πλαισιώσει και θα ανταγωνιστεί τον Κέπα για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο Ρόμπερτ Σάντσεθ αποτέλεσε την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση του Μεντί, με τον Ισπανό κίπερ να αποχωρεί από την Μπράιτον για το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του. Αξίζει να σημειωθεί πως το deal έκλεισε στα 23 εκατομμύρια ευρώ όμως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 28 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Ο Σάντσεθ δεν βρισκόταν και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του στη Μπράιτον αφού την περασμένη σεζόν έχασε τη θέση του από τον Τζέισον Στιλ ενώ φέτος έχει αποκτηθεί και ο Μπαρτ Βερτμπρούγκεν με 20 εκατομμύρια ευρώ από την Άντερλεχτ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Ισπανός τερματοφύλακας αποδέχθηκε γρήγορα την πρόταση της Τσέλσι. 

Ποτσετίνο: «Είμαστε η Τσέλσι και πρέπει να κερδίσουμε τώρα, όχι αύριο - Χτίζουμε κάτι ξεχωριστό»
PREMIER LEAGUE

19:48 - 04.08.2023

Ποτσετίνο: «Είμαστε η Τσέλσι και πρέπει να κερδίσουμε τώρα, όχι αύριο - Χτίζουμε κάτι ξεχωριστό»

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ανέφερε πως η ομάδα του πρέπει να ξεκινήσει να κερδίζει άμεσα. Παράλληλα ανέφερε πως οι «χτίζουν» κάτι ξεχωριστό και μόνο αν είναι συνεπείς θα βγουν τελικά κερδισμένοι σε βάθος χρόνου.

Εκεί θα συναντήσει και τον πρώην προπονητή τερματοφυλάκων της Μπράιτον, Μπεν Ρόμπερτς, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του 25χρονου. Επιπλέον η μεταγραφή του Σάντσεθ θα οδηγήσει τον Σλόνινα σε δανεισμό. Ο Σάντσεθ βρίσκεται στη Μπράιτον από το 2013 όταν και αποκτήθηκε από την ακαδημία της Λεβάντε. Με την πρώτη ομάδα των Άγγλων έφτασε τις 90 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό 29 ανέπαφες εστίες.