Ολικό «λίφτινγκ» ετοιμάζει ο Μπόελι στην Τσέλσι

Τοντ Μπόελι

i

Photo by John Walton/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Ολικό «λίφτινγκ» ετοιμάζει ο Μπόελι στην Τσέλσι

Κώστας Τόπας 13:24 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 04.03.2023

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια ριζική αλλαγή, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος να ξεφορτώσει οποιονδήποτε παίκτη δεν θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο τουλάχιστον δύο ετών.

Οι δαπάνες της Τσέλσι στις δύο μεταγραφικές περιόδους από τότε που ο Τοντ Μπόελι απέκτησε τον έλεγχο του συλλόγου ξεπερνούν το όριο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με το ρεκόρ όλων των εποχών να δαπανήθηκαν 323 εκατομμύρια ευρώ μόνο τον Ιανουάριο.

Το ρόστερ των Λονδρέζων είναι... φουσκωμένο και όπως είναι λογικό οι αποχωρήσεις είναι αναπόφευκτες το καλοκαίρι. Η Telegraph ισχυρίζεται ότι η Τσέλσι είναι αποφασισμένη να ξεφορτώσει οποιονδήποτε παίκτη δεν θέλει να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο τουλάχιστον δύο ετών.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ματέο Κόβασιτς, Μέισον Μάουντ, Κρίστιαν Πούλισικ, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Θέσαρ Αθπιλικουέτα και Τιάγκο Σίλβα, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο του 2024, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τελεσίγραφα για το μέλλον τους το καλοκαίρι. Εάν δεν υπογράψουν, φαίνεται ότι ο σύλλογος θα κοιτάξει να τους βγάλει στο «σφυρί».

Ο Ενκολό Καντέ θα μπορούσε να προστεθεί σε αυτή τη λίστα, καθώς το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος της σεζόν, ενώ όσοι έχουν συμφωνίες που λήγουν τον Ιούνιο του 2025 ενδέχεται σύντομα να αναγκαστούν να λάβουν αποφάσεις και για το μέλλον τους. Ο Κάι Χάβερτς, ο Μπεν Τσίλγουελ, ο Κόνορ Γκάλαχερ, ο Έντουαρντ Μέντι, ο Χακίμ Ζιγέχ και ο Κέπα Αρριζαμπαλάγκα βρίσκονται επίσης σε αυτή τη λίστα. Φυσικά, είναι πολύ απίθανο η Τσέλσι να ξεφορτωθεί και τους 14 παίκτες μιας και το αφεντικό των «μπλε», Τοντ Μπόελι είναι αποφασισμένος για ολικό λίφτινκ.