Τσικίνιο: «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, στόχος το Conference League»

Τσικίνιο

i

©intime

Τσικίνιο: «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, στόχος το Conference League»

Δημήτρης Χούπης 16:41 - 28.03.2024

Ο Τσικίνιο μιλώντας στην εκπομπή Alem Fronteiras σχολίασε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως στόχος του είναι η κατάκτηση του Conference League.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Τσικίνιο από την Μπενφίκα, με το συμβόλαιο που υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους» να είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Με την εικόνα του μάλιστα ο Πορτογάλος έχει εντυπωσιάσει τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τους ανθρώπους του συλλόγου. Σε έντεκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο Τσικίνιο έχει μία ασίστ.

Ο 28χρονος λοιπόν μίλησε στην εκπομπή Alem Fronteiras και μεταξύ άλλων σχολίασε ποιοι είναι οι στόχοι του με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η προσαρμογή στον Ολυμπιακό πήγε καλά και ήταν εύκολη. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για μένα».

Για την αποχώρησή του από την Μπενφίκα: «Εκεί έζησα καλές στιγμές και άλλες όχι και τόσο. Η Μπενφίκα ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος σύλλογος για μένα, ήταν μεγάλη περηφάνια να φορέσω αυτή τη φανέλα».

Για τις φιλίες που άφησε στην Λισαβόνα: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι φιλίες που παραμένουν, οι διασυνδέσεις που δημιουργούμε και, χωρίς αμφιβολία, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και εύχομαι στην Μπενφίκα ό,τι καλύτερο».

Για τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα: «Ο Ολυμπιακός μοιάζει λίγο με την Μπενφίκα, πρέπει να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, η πίεση των οπαδών είναι συνεχής και αρκεί μία ισοπαλία για να αναστατωθούν. Το φαγητό στην Ελλάδα και η περιοχή που μένω, είναι φανταστικά».

Για τους φετινούς στόχους: «Η κατάκτηση του Conference League είναι ένας από τους στόχους της σεζόν, γιατί ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα που την νιώθω πλέον ως σπίτι μου».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φανατικοί, ακόμη περισσότερο από ό,τι στην Πορτογαλία».

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του προέδρου της Φενέρμπαχτσε – Οι τρεις επιλογές πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό
CONFERENCE LEAGUE

18:58 - 27.03.2024

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του προέδρου της Φενέρμπαχτσε – Οι τρεις επιλογές πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Αλί Κοτς υποστήριξε ότι μίλησε με τον προπονητή στο 60ό λεπτό του αγώνα με την Τράμζπονσπορ και του είπε ότι μπορεί ν’ αποσύρει την ομάδα. Στις 2 Απριλίου πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό η τελική απόφαση του τουρκικού συλλόγου.

Για το αν έχει σχέδια για διακοπές με αγαπημένα πρόσωπα: «Δεν είχα την ευκαιρία να το επισκεφτώ ακόμα, αλλά όλοι μιλούν πολύ καλά για τα ελληνικά νησιά».

Στο τέλος μάλιστα έστειλε μήνυμα στον κόσμο της Μπενφίκα: «Ήταν τεράστια περηφάνια να εκπροσωπώ την Μπενφίκα, έναν σύλλογο που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Έζησα πολύ καλές στιγμές, ήμουν πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς για όλα».