Τσιρίλο: «Η απόσυρση μου από τα γήπεδα ήταν τραυματική, υπέφερα από κατάθλιψη»

Μπρούνο Τσιρίλο

i

© Intime

Τσιρίλο: «Η απόσυρση μου από τα γήπεδα ήταν τραυματική, υπέφερα από κατάθλιψη»

Sportal newsroom 18:38 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 18.06.2023

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Μπρούνι Τσιρίλο, αναφέρθηκε στην κατάθλιψη που πέρασε, όταν πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του, ο Μπρούνο Τσιρίλο, μίλησε για μια δύσκολη περιπέτεια που πέρασε σχετικά με την ψυχική του υγεία.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αποκάλυψε ότι υπέφερε από κατάθλιψη για περίπου δύο χρόνια, όταν πήρε την απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφιαρικά του παπούτσια.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ίντερ, τονίζοντας πως ο Ρονάλντο «το φαινόμενο» ήταν πολύ ταπεινός παρόλο που ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία.

«Ο Λίπι με ήθελε. Ήταν μια γιγαντιαία ομάδα τότε. Ο Λοράν Μπλαν, κάθε μέρα, στο τέλος της προπόνησης, με καλούσε να κάνω κάποια τεχνική. Yπήρχε και ο Ρονάλντο, το Φαινόμενο, που ήταν άπαιχτος όταν σε στόχευε. Μια μέρα του είπα: ''Να βγάλουμε μια γρήγορη φωτογραφία;'' Με κοίταξε και μου απάντησε: ''Γιατί με ρωτάς;'' ήταν τρομερά ταπεινός παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός για τη θητεία του στους «νεαρτζούρι».

Στη συνέχεια, μίλησε για την κατάθλιψη: «Μια πολύ σκοτεινή περίοδος, πανικού και κατάθλιψης. Η αποχώρηση από τα γήπεδα ήταν τραυματική, υπέφερα για περίπου δύο χρόνια. Για να αφήσεις τα πάντα πίσω χρειάζεσαι μεγάλη εσωτερική δύναμη και ευτυχώς είμαι καλύτερα σήμερα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Είναι δύσκολο να σε καταλάβουν οι άνθρωποι γιατί αν δεν έχεις υποφέρει ποτέ από αυτό, δεν μπορείς πραγματικά να βοηθήσεις. Είχα γίνει τελείως διαφορετικός και ως εκ τούτου έλαβα βοήθεια από κάποιους ειδικούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπρούνο Τσιρίλο ακόμα βρίσκεται στον χώρο του ποδοσφαίρου, απλά από άλλο πόστο. Συγκεκριμένα, δραστηριοποιείται στον χώρο του σκάουτινγκ.