«Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πάρει τον Μεϊτέ ως δανεικό»

Ο Μεϊτέ με φανέλα της Μπενφίκα.

i

©instagram/soualihomeite

«Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πάρει τον Μεϊτέ ως δανεικό»

Κώστας Τσιακλής 13:06 - 18.06.2023

Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα φέρεται να θέλει να αποκτήσει τον Σουαλίχο Μεϊτέ ως δανεικό από τη Μπενφίκα.

Σύμφωνα με πορτογαλικό δημοσίευμα ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποκτήσει τον Σουαλίχο Μεϊτέ από τη Μπενφίκα. Μάλιστα αναφέρεται στο ρεπορτάζ πως ο «δικέφαλος του βορρά» θέλει να το πράξει αυτό με τη μορφή δανεισμού.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για άμεση ενίσχυση προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος στην έναρξη των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων. Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι ο Σουαλίχο Μεϊτέ που ανήκει στη Μπενφίκα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την πορτογαλική record, η οποία ισχυρίζεται πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει πρόταση για τον Μεϊτέ με τη μορφή δανεισμού. Συγκεκριμένα το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποκτήσει με την μορφή δανεισμού τον Σουαλίχο Μεϊτέ, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Κρεμονέζε το 2022/23 και ανήκει στην Μπενφίκα. Ο ιταλικός σύλλογος, που υποβιβάστηκε στη Serie B, ξεκαθάρισε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας την απόφαση να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του 29χρονου Γάλλου μέσου λόγω του υποβιβασμού».

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ είχαν κάνει γνωστό και ιταλικά δημοσιεύματα όπως είχαμε ενημερώσει και το Σάββατο (17/06). Ο Μεϊτέ τη φετινή σεζόν είχε δοθεί δανεικός με οψιόν αγοράς στην Κρεμονέζε ωστόσο αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί μιας και ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη Serie B. Στην ιταλική ομάδα ο 29χρονος είχε 35 συμμετοχές, με απολογισμό δύο ασίστ. Το συμβόλαιο του με τη Μπενφίκα εκπνέει το 2025.

Ο Μεϊτέ μεταγράφηκε στη Μπενφίκα από την Τορίνο τον Ιούλιο του 2021 με το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ. Με τους«αετούς» της Λισαβόνας κατάφερε να πραγματοποιήσει 27 εμφανίσεις χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ.

Στο παρελθόν ο Γάλλος μέσος είχε φορέσει επίσης μεταξύ άλλων τη φανέλα της Τορίνο, της Μονακό, της Μίλαν, της Λιλ κ.α. Η μεγαλύτερη του παρουσία ήταν στην Τορίνο, στην οποία παρέμεινε για περίπου τρία χρόνια (μαζί με το δανεισμό του από τη Μίλαν) και είχε καταγράψει 94 συμμετοχές, με τρία γκολ και επτά ασίστ.