Τζαβέλλας: «Μη τα διαλύσουμε όλα για δύο χαμένα πέναλτι»

Γιώργος Τζαβέλλας

i

©Intime

Τζαβέλλας: «Μη τα διαλύσουμε όλα για δύο χαμένα πέναλτι»

Κώστας Τόπας 08:00 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 27.03.2024

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Γεωργία και τόνισε πως παρά τα όσα έγιναν στην Τιφλίδα η εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση στα 90' ή 120'. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 0-0 και η Γεωργία με 4-2 στα πέναλτι πέρασε στο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της,

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας στάθηκε πως παρά τα όσα έγιναν στην Τιφλίδα η εθνική ομάδα έχει λαμπρό μέλλον.

«Υπάρχει στεναχώρια, δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθήσαμε και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε δύσκολη έδρα. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα, φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι, δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε».

Για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να αποφύγει την παράταση: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε κι οι δύο ομάδες τα διαστήματά μας, έγινε συνολικά καλή προσπάθεια. Υπάρχει πίκρα, αλλά δεν θέλω να σταθώ εκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, τα παιδιά, ο προπονητής, η Ομοσπονδία, όλοι μαζί να συνεχίσουμε, γιατί υπάρχει λαμπρό μέλλον.
Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε ούτε για προβλήματα, ούτε γι' αυτά που λείπουν. Θα είμαστε γραφικοί αν το κάνουμε αυτό. Θα ξαναπώ, επειδή είναι η τελευταία φορά που μιλάω ως παίκτης της Εθνικής, θα ήθελα να πω πως είναι ώρα για μεγαλύτερη συσπείρωση κι αγάπη. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει ένας προπονητής που έχει ‘χτίσει’ ένα γκρουπ, το οποίο τον αγαπά και αναπτύσσεται με αυτόν.

Θα ήθελα να το ξέρουν αυτό οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Εύχομαι να μείνει, να μπορεί ο ίδιος να βοηθήσει την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, να κάνουν στις επόμενες διοργανώσεις αυτό που δεν μπορούσαμε εμείς. Υπάρχει στεναχώρια και κλάμα στα αποδυτήρια, αλλά αυτό το κλάμα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτό το κλάμα, η εμπειρία που θα πάρουμε, για να προκριθούμε στις διοργανώσεις που δεν καταφέραμε».

Γιατί δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο -εκτός αποστολής- Τζαβέλλας (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

20:25 - 26.03.2024

Γιατί δέχθηκε κόκκινη κάρτα ο -εκτός αποστολής- Τζαβέλλας (vid)

Ο πλέον απρόσμενος ποδοσφαιριστής της Εθνικής μας ομάδας είδε κόκκινη κάρτα στον τελικό κόντρα στη Γεωργία, αφού ο Γιώργος Τζαβέλλας που ήταν εκτός αποστολής βρέθηκε στο στόχαστρο του Μαρτσίνιακ.

Για το πώς φεύγει η πίκρα: «Σίγουρα με τον χρόνο, με την ωριμότητα και με το να δούμε καθαρά το μέλλον. Υπάρχει ταλέντο, έρχονται ολοένα και περισσότερα παιδιά που ανεβάζουν το επίπεδο. Να σταματήσουμε να είμαστε αυτοί που όταν νικάνε είναι καλοί παίκτες και όταν δεν νικάνε όλα πηγαίνουν στράφι. Να στηρίξουν τα παιδιά».