Ο Μίλνερ τα έχει… 600 στην Premier League κι ετοιμάζεται για ιστορικό ρεκόρ

Τζέιμς Μίλνερ

i

Τζέιμς Μίλνερ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ο Μίλνερ τα έχει… 600 στην Premier League κι ετοιμάζεται για ιστορικό ρεκόρ

Κώστας Τόπας 13:54 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 04.01.2023

Ο Τζέιμς Μίλνερ έπιασε τις 600 συμμετοχές στην Premier League και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο ιστορικό ρεκόρ.

Σαν σήμερα (04/01) πριν από 36 χρόνια γεννήθηκε ο Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος από το 2015 έως σήμερα αγωνίζεται με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί για λογαριασμό της Λιντς, της Νιούκαστλ, της Άστον Βίλα, της Μάντσεστερ Σίτι. Μέχρι σήμερα μετράει 55 γκολ και 89 ασίστ. 

Τζέιμς Μίλνερ/©SPORTAL

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο έμπειρος μέσος έφτασε τις 600 συμμετοχές στην Premier League κι έτσι έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει αυτό το επίτευγμα στο αγγλικό πρωτάθλημα. 

Μαζί του στην σχετική λίστα βρίσκεται ο Γκάρεθ Μπάρι με 653 συμμετοχές (Άστον Βίλα, Σίτι, Έβερτον και Γουέστ Μπρομ), ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 632, Ράιαν Γκιγκς και ο Φρανκ Λάμπαρντ με 609 (Τσέλσι, Σίτι και Γουέστ Χαμ).

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και να μην λογίζεται ως βασικός και αναντικατάστατος στην αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ, παρά ταύτα η παρουσία του στο ροτέισον των Reds, παραμένει διαχρονική αξία.

Ο Τζέιμς Μίλνερ βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο Φρανκ Λάμπαρντ μετράει 609 συμμετοχές και είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ο μέσος της Λίβερπουλ θα τον έχει ξεπεράσει. Ενώ αν και εφόσον συνεχίσει με αυτούς τους αμείωτους ρυθμούς και ανανεωθεί το συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι, μπορεί να βρεθεί μέχρι και στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.