Η Τζένοα αγοράζει νεαρό ταλέντο της Κύπρου

Λύσανδρος Παπαστυλιανού

i

©PrtScr

Η Τζένοα αγοράζει νεαρό ταλέντο της Κύπρου

Κώστας Τσιακλής 16:27 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 03.08.2023

Η Τζένοα συμφώνησε με την Πάφος FC για τη μεταγραφή του 17χρονου Λύσανδρου Παπαστυλιανού.

Η Τζένοα έφτασε σε συμφωνία με την Πάφος FC για την απόκτηση ενός νεαρού Κύπριου επιθετικού. Ο λόγος για τον Λύσανδρο Παπαστυλιανού που την περασμένη σεζόν ήταν εκπληκτικός με την Κ19 της κυπριακής ομάδας.

Οι κόποι του Λύσανδρου Παπαστυλιανού έπιασαν τόπο αφού ο 17χρονος μπήκε στο στόχαστρο της Τζένοα. Η ιταλική ομάδα που επιστρέφει φέτος στη  έφτασε σε συμφωνία με την Πάφος FC για τη μεταγραφή του νεαρού άσου.

Η είδηση επιβεβαιώνεται τόσο από τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, όσο και από την κυπριακή ιστοσελίδα kerkida.net. Στα ρεπορτάζ των δύο πλευρών πάντως διακρίνεται και μια διαφορά αφού ο Ντι Μάρτζιο αναφέρει πως η μεταγραφή είναι αξίας 200.000 ευρώ ενώ το κυπριακό σάιτ ισχυρίζεται πως η Πάφος FC θα βάλει στα ταμεία της 300.000 ευρώ.

Πάντως οι Ιταλοί φέρεται να ήθελε πολύ τον παίκτη αφού η συμφωνία επιτεύχθη με τη δεύτερη προσπάθεια. Η αρχική πρόταση της Τζένοα ήταν με τη μορφή δανεισμού ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από τον κυπριακό σύλλογο.

Τελικά η μεταγραφή θα είναι μόνιμη και όπως αναφέρεται η Πάφος FC θα έχει ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης αλλά και προτεραιότητα για να τον αποκτήσει ξανά. Φυσικά κερδισμένος βγαίνει και ο Παπαστυλιανού που θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Την περασμένη σεζόν ο Κύπριος ακραίος επιθετικός (που μπορεί να αγωνιστεί και ως σέντερ φορ) είχε 30 τέρματα με την Κ19 της Πάφου που κατέκτησε το νταμπλ. Μέτρησε επίσης και δύο εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αν αγωνιστεί στη Serie A ο Παπαστυλιανού θα είναι ο δεύτερος Κύπριος που θα το κάνει αφού ο Γρηγόρης Κάστανος αγωνίζεται ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Πάουλο Σόουζα.