Αναλαμβάνει την Αλ Ετιφάκ ο Τζέραρντ
i

Στίβεν Τζέραρντ / screenshot via Twitter

Αναλαμβάνει την Αλ Ετιφάκ ο Τζέραρντ

Κώστας Τσιακλής 15:33 - 03.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 03.07.2023

Ο Στίβεν Τζέραρντ οδεύει και αυτός προς τη Σαουδική Αραβία αφού αποδέχθηκε την πρόταση της Αλ Ετιφάκ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Στίβεν Τζέραρντ φέρεται να βρίσκεται και αυτός ένα βήμα μακριά από τα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας. Ο θρύλος της Λίβερπουλ θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν την τεχνική ηγεσία της Αλ Ετιφάκ.

Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έχουν πάρει φόρα και δεν σταματούν να προσελκύουν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου. Ο νεότερος που θα ταξιδέψει εκεί όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλ Ετιφάκ.

Όπως αναφέρει η The Athletic, ο θρύλος της Λίβερπουλ έχει πει το ναι στη νέα πρόταση των Σαουδάραβων. Αξίζει να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα ο Άγγλος είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για συζητήσεις ωστόσο είχε απορρίψει την αρχική πρόταση.

Τελικά οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδη και η Αλ Ετιφάκ φαίνεται να κατάφερε να αποσπάσει το ναι του Stevie G. Πάντως η Αλ Ετιφάκ δεν συμπεριλαμβάνεται στις τέσσερις ομάδες που θα ελέγχει κατά 80% το Ταμείο Επενδύσεων του κράτους. Κάπως έτσι ο Τζέραρντ θα τεθεί αντιμέτωπος τόσο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και με τους Ενγκολό Καντέ και Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Τζέραρντ προηγουμένως είχε αποτελέσει προπονητής επίσης των Ρέιντζερς και Άστον Βίλα. Στον πάγκο των Σκοτσέζων κάθισε από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021 και σε 192 αναμετρήσεις είχε απολογισμό 124 νίκες, 41 ισοπαλίες και 27 ήττες. Φυσικά κατέκτησε και το πρωτάθλημα την περίοδο 2020-2021.

Το πέρασμα του από την Άστον Βίλα όμως δεν ήταν καθόλου επιτυχημένο. Ο Τζέραρντ ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2021 ωστόσο απολύθηκε 11 μήνες αργότερα αφού δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των «χωριατών». Συγκεκριμένα σε 40 αγώνες ο Τζέραρντ κέρδισε μόλις 13 ματς ενώ είχε επίσης οκτώ ισοπαλίες και 19 ήττες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαουδική Αραβία και στον πάγκο της Αλ Χιλάλ θα βρεθεί ο Ζόρζε Ζεσούς. Ο Πορτογάλος αποδέχθηκε την προσφορά της ομάδας και θα επιστρέψει στο σύλλογο μετά τη σεζόν 2018-2019.