Ο Ράτκλιφ μίλησε για όλα: «Θα πάρουμε τους καλύτερους στον κόσμο, δεν ξέρω αν... υπάρχει ο Γιασίμ»

Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

i

© PrtScr

Ο Ράτκλιφ μίλησε για όλα: «Θα πάρουμε τους καλύτερους στον κόσμο, δεν ξέρω αν... υπάρχει ο Γιασίμ»

Πάνος Κορομηλάς 21:17 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 21.02.2024

Μετά την οριστική του επένδυση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ μίλησε για όλα. Τις βλέψεις του, το «ανύπαρκτο» ενδιαφέρον του Σεΐχη Γιασίμ, τις μονομαχίες με Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αλλά και το μέλλον του Μέισον Γκρίνγουντ.

Η νέα εποχή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε και επίσημα. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι ο νέος κάτοχος του 27,7% των μετοχών της ομάδας, μετά την έγκριση της επένδυσης τόσο από την Premier League, όσο και από την FA.

Εδώ και καιρό, ο νέος ισχυρός άνδρας των κόκκινων διαβόλων είχε προαναγγείλει πως θα αλλάξουν πολλά. Ο Ομάρ Μπεράντα εντάχθηκε στον σύλλογο κατόπιν εισήγησής του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ θέμα χρόνου μοιάζει και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον αθλητικό διευθυντή της Νιουκάστλ, Νταν Άσγουορθ.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ο Βρετανός επιχειρηματίας μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε το όραμα του, σχολίασε την αντιπαλότητα με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αλλά και το μέλλον του Μέισον Γκρίνγουντ στον σύλλογο, μετά τις κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του Άγγλου επιθετικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζιμ Ράτκλιφ:

Για τους λόγους που επέλεξε να αποκτήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί, αν και αυτά συνήθως δε γίνονται πραγματικότητα. Αυτό ήταν η εξαίρεση. Λειτούργησα με την καρδιά, δεν είναι μια οικονομική επένδυση για εμένα. Αν ήθελα να κάνω επένδυση, θα αγόραζα ακόμη μια χημική βιομηχανία. Είναι μια πολύ απαιτητική αλλά και ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Ο μοναδικός λόγος που επέλεξα να εμπλακώ είναι για να δω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέφει εκεί που ανήκει. Ίσως είμαι λίγο προκατειλημμένος, όμως θεωρώ πως είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο δημοφιλής σύλλογος στον κόσμο. Πρέπει να παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο».

Για την ενίσχυση που θα ακολουθήσει: «Χρειάζεται δουλειά για να επανέλθει η ομάδα στο επίπεδο λειτουργίας που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο οι παίκτες, είναι ολόκληρος ο μηχανισμός. Πρέπει να είμαστε καλοί στις επιλογές παικτών, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα το Financial Fair Play. Θα υπολογίσουμε πόσα χρήματα έχουμε διαθέσιμα και θα τα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως.

Πρέπει να βρούμε τους καλύτερους στον κόσμο, να βεβαιωθούμε πως έχουν τον ιδανικό χαρακτήρα και να φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να πετύχουν. Μοναδικός μας στόχος είναι να αποδώσει η ομάδα όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο».

Για τη συνεργασία με την οικογένεια Γκλέιζερ και το ενδιαφέρον του Γιασίμ: «Ξέρω πως είναι πολύ ωραίοι άνθρωποι, παρόλα αυτά που γράφονται. Είναι πολύ ευγενικοί και ένθερμοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου, όμως θέλω να κοιτάζω μπροστά, όχι πίσω. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να φέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Το κλειδί θα είναι η σχέση που έχω με τους Γκλέιζερς, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετική. Έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Θα ήταν εύκολο για αυτούς να πουλήσουν την ομάδα σε επενδυτές από το Κατάρ, όμως εκείνοι επέλεξαν εμένα, γιατί ήξεραν πως θα ωφεληθεί περισσότερο ο σύλλογος. Ακουγόταν πως υπήρχε ενδιαφέρον από τον Σεΐχη Γιασίμ. Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν τον έχει δει ακόμα. Οι Γκλέιζερς ποτέ δεν συναντήθηκαν μαζί του, δεν είμαι σίγουρος αν... υπάρχει κιόλας!

Για τη μονομαχία με Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ: «Όταν η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέρυσι την Ρεάλ Μαδρίτης με 4-0, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει στη ζωή μου. Εάν καταφέρουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, θα είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς. Έχουμε δύο αντίπαλους (Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ) που είναι εντυπωσιακοί μέσα στο γήπεδο. Είναι όμως οι μεγαλύτεροι εχθροί μας και οι πιο ισχυροί ανταγωνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Δε θα αλλάξουν όλα από αύριο, θα χρειαστούμε χρόνο. Μπορεί να είναι δύο ή τρεις σεζόν. Απαιτείται υπομονή. Η λύση δεν είναι να ξοδέψουμε πολλά χρήματα το καλοκαίρι. Είναι αρκετά πιο περίπλοκο από αυτό».

Νέα σελίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ ολοκλήρωσε την εξαγορά του 27.7% των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων»
PREMIER LEAGUE

08:46 - 21.02.2024

Νέα σελίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ ολοκλήρωσε την εξαγορά του 27.7% των μετοχών των «κόκκινων διαβόλων»

Η οικογένεια Γκλέιζερ έσπασε τη σιωπή της αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε ότι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι πλέον επίσημα συνιδιοκτήτης του συλλόγου.

Για το μέλλον του Μέισον Γκρίνγουντ στην ομάδα: «Πρέπει να εξετάσουμε τα γεγονότα αντικειμενικά και να πάρουμε τις αποφάσεις σύμφωνα με τις αξίες που πρεσβεύει ο σύλλογος. Τότε θα αποφασίσουμε, προς το παρόν δεν είναι σωστό να σχολιάσω κάτι για την περίπτωση του Γκρίνγουντ».