Ο Τζόλης με εύστοχο πέναλτι έδωσε την πρόκριση στην Φορτούνα επί της Ζανκτ Πάουλι του Σάλιακα (vid)
i

©printscreen

Ο Τζόλης με εύστοχο πέναλτι έδωσε την πρόκριση στην Φορτούνα επί της Ζανκτ Πάουλι του Σάλιακα (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:36 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 31.01.2024

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ με λυτρωτή στη «ρωσική ρουλέτα» τον Χρήστο Τζόλη επικράτησε 4-3 στην έδρα της Σαντκ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου.

Ο Χρήστος Τζόλης με άπιαστη εκτέλεση πέναλτι, έστειλε την μπάλα στον... ουρανό των διχτύων του Σάσα Μπούρχερτ, σημείωσε το 4ο και καθοριστικό γκολ απ' την άσπρη βούλα διαμορφώνοντας το τελικό 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι και χάρισε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ μία σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, μέσα στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση). 

Οι φιλοξενούμενοι  πήραν το προβάδισμα στο 38ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βερμέιγ, ενώ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 60' με τον... ίδιο τρόπο και την εύστοχη εκτέλεση του Χάρτελ απ' την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση.

Στην παράταση η Φορτούνα Ντίσελντορφ προηγήθηκε εκ νέου στο 99ο λεπτό με τον Τανάκα και στο 120+1' ο Μπουκάλφα με buzzer beater έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα» τα χαμένα πέναλτι των Μαυρίδη και Χάρελ και το εύστοχο «χρυσό» του Χρήστου Τζόλη έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα της Φορτούνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: