Μουρίνιο, Ζιντάν, Μαλντίνι, Αντσελότι παίρνουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους!

Ζινεντίν Ζιντάν

i

Ζινεντίν Ζιντάν/©Intime

Μουρίνιο, Ζιντάν, Μαλντίνι, Αντσελότι παίρνουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους!

Κώστας Τόπας 11:14 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 07.04.2023

Η UEFA κάλεσε τους Αντσελότι, Μουρίνιο, Ζιντάν, Μαλντίνι και πολλοί ακόμα θρύλους του ποδοσφαίρου για να δημιουργήσουν ένα φόρουμ συζήτησης και διαχείρισης του βασιλιά των σπορ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «MARCA».

Δημοσίευμα της «Marca» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την νέα πρωτοβουλία της UEFA, η οποία δημιούργησε το πρώτο ποδοσφαιρικό τραπέζι, το οποίο ονομάζει «Συμβούλιο Σοφών» ή «Κοινοβούλιο του Ποδοσφαίρου». Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA που συνεδρίασε στη Λισαβόνα στις 4 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα τέτοιο συμβουλευτικό όργανο υψηλού επιπέδου για το ποδόσφαιρο.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ποδοσφαίρου της UEFA θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου στη Νιόν στις 24 Απριλίου. Θα γίνει μια ετήσια εκδήλωση στο καλεντάρι της UEFA, σχεδιασμένη για να της δώσει μια θεσμική αλλά ανεξάρτητη φωνή σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει επίσης και θα προεδρεύεται από τον Ζβόνιμιρ Μπόμπαν (πρώην παίκτης της Μίλαν), με την υποστήριξη του Ρομπέρτο ​​Ροζέτι (υπεύθυνος για τους διαιτητές της UEFA).

Πρόκειται για μία πλατφόρμα με ισχυρή και ενεργή δέσμευση σε πρώην παίκτες και επίλεκτους προπονητές, με εκτεταμένη εμπειρία και γνώση στον τομέα του παιχνιδιού και του ποδοσφαίρου. Θα πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό φόρουμ που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία του ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών που σχετίζονται άμεσα με το παιχνίδι.

Το «Συμβούλιο Σοφών» ή το «Κοινοβούλιο του Ποδοσφαίρου» όπως θα ονομάζεται, θα επικεντρωθεί σε πολλά θεμελιώδη ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων παιχνιδιού και της διαιτησίας, του καλενταριού, των αγώνων της UEFA, της ανάπτυξης νέων ελίτ, της τακτικής και της ευημερίας των παικτών.

Η επιλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα βασίζεται στην αθλητική επιτυχία που είχαν κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους θητείας, (όπως σημαντικά τρόπαια που κατακτήθηκαν), στις περισσότερες από 100 συμμετοχές για την εθνική ομάδα), αλλά και σε ρεκόρ, φήμη και διεθνή σεβασμό. Αυτοί που επιλέχθηκαν ως αφετηρία, ανάμεσα σε αμέτρητους τίτλους, έχουν κερδίσει 30 τρόπαια Champions League.

Τα επιβεβαιωμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι: Ζοσέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Ζινεντίν Ζιντάν, Πάολο Μαλντίνι, Φάμπιο Καπέλο, Ζανέτι, Λουίς Φίγκο, Φίλιπ Λαμ, Ρόναλντ Κούμαν, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, Ρίο Φέρντιναντ, Ράφα Μπενίτεθ, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, Πετρ Τσεχ, Χουάν Μάτα, Μίκαελ Λάουντρουπ, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Ρούντι Φέλερ και Ρόμπι Κιν