Ανοίγει τα φτερά του ο γιος του Αντσελότι και πιάνει δουλειά στη Βασιλεία!

Κάρλο Αντσελότι

i

© Intime

Ανοίγει τα φτερά του ο γιος του Αντσελότι και πιάνει δουλειά στη Βασιλεία!

Γιώργος Σακελλαρίου 20:12 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 04.04.2023

Ο Νταβίντε Αντσελότι γιος του Κάρλο Αντσελότι είναι κοντά σε συμφωνία με τη Βασιλεία.

Στην Ελβετία για λογαριασμό της Βασιλείας αναμένεται να μεταβεί ο Νταβίντε Αντσελότι.

Ο 33χρονος γιος του Κάρλο Αντσελότι, τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης και βασικό στέλεχος του προπονητικού τιμ της «βασίλισσας» ετοιμάζεται ν’ ανοίξει τα φτερά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ο Ιταλός προπονητής αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του καριέρα ως πρώτος τεχνικός και είναι ο βασικός υποψήφιος για ν’ αναλάβει τα ηνία της Βασιλείας, μιας από τις κορυφαίες ελβετικές ομάδες που συχνά παίζει στο Champions League.

Ο Νταβίντε είχε επιλογές στη διάρκεια της σεζόν για να κάνει το άλμα και να πάρει τα ηνία της Έβερτον, η οποία έχει μία κακή περίοδο στην Premier League, αλλά τελικά η συνεργασία δεν υλοποιήθηκε και συνέχισε στο πλευρό του πατέρα του στη Ρεάλ.

Ο δεύτερος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2021, έχει συμβόλαιο για μια ακόμη σεζόν, αλλά στα 33 του χρόνια η απόφαση έχει ληφθεί και η πρώτη ομάδα που έκανε κίνηση για να τον προσλάβει ήταν η Βασιλεία. Θα είναι, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, η πρώτη του εμπειρία ως προπονητής και ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του στον πάγκο.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Νταβίντε έχει περάσει από τους σημαντικότερους πάγκους της Ευρώπης. Ξεκίνησε ως γυμναστής στην Παρί Σεν Ζερμέν, πέρασε από τη Μαδρίτη, τη Μπάγερν Μονάχου, τη Νάπολι, την Έβερτον κι επέστρεψε στη Μαδρίτη ως πρώτος βοηθός του πατέρα του. Έχει αποκτήσει εμπειρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και τώρα αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα περίοδο.

Η Βασιλεία, η οποία είναι αυτή τη σεζόν πέμπτη στο πρωτάθλημά της, έχει προσωρινό προπονητή τον Γερμανό Χάικο Φόγκελ κι αποφάσισε να στοιχηματίσει στον Νταβίντε Αντσελότι για την επόμενη σεζόν και να του δώσει εντολή να ξεκινήσει ένα νέο έργο που θα οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή, αφού τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι Γιουνγκ Μπόις.