Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς της UEFA

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς της UEFA

Κώστας Τσιακλής 18:55 - 17.08.2023

Η UEFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς.

Ανακοινώθηκε από την UEFA η λίστα των τριών υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου προπονητή για την περίοδο 2022-2023. Σε αυτή βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα που οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στο ιστορικό τεμπλ, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι που ανέβασε τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας και ο Σιμόνε Ιντζάγκι, ο οποίος έφτασε την Ίντερ μέχρι τον τελικό του Champions League.

Η σεζόν 2022-2023 ανήκει στο παρελθόν ωστόσο ακόμα δεν έχει απονεμηθεί το βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς. Η UEFA ανακοίνωσε τη λίστα με τους τρεις υποψηφίους που ψηφίστηκαν από από τους προπονητές των συλλόγων που αγωνίστηκαν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά των προπονητών που των Εθνικών ανδρών που είναι μέλη της UEFA. Η αρχική λίστα είχε επιλεχθεί από την ομάδα τεχνικής της μελέτης. Επίσης στη ψηφοφορία είχαν συμμετάσχει και μερικοί επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

Ο πρώτος υποψήφιος είναι φυσικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα που είναι στην ομάδα που κατέκτησε σχεδόν τα πάντα την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Καταλανός τεχνικός οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στους τίτλους του Champions League, της Premier League και του FA Cup. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι πλέον πήρε και το UEFA Super Cup, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «πολίτες» επικράτησαν της Σεβίλλης με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε εξήλθει ισόπαλο με σκορ 1-1.

Ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος ανέβασε τη Νάπολι στην κορυφή της Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 1990 και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Παρά το γεγονός αυτό ο Ιταλός προπονητής αποφάσισε να αποχωρήσει από τους «παρτενοπέι».

Ο τελευταίος που θα διεκδικήσει το βραβείο είναι ο τεχνικός της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι, που έφτασε στον τελικό του Champions League. Οι «νερατζούρι» ήταν καλύτεροι από την αντίπαλο τους ωστόσο τελικά έμειναν με άδεια χέρια.