Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του παίκτη της χρονιάς της UEFA

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Intime

Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του παίκτη της χρονιάς της UEFA

Κώστας Τσιακλής 17:46 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 17.08.2023

Η UEFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς.

Ανακοινώθηκε από την UEFA η λίστα των τριών υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου παίκτη για την περίοδο 2022-2023. Σε αυτή βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή και οι Κεβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ, οι οποίοι πανηγύρισαν το ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι.

Η σεζόν 2022-2023 ανήκει στο παρελθόν ωστόσο ακόμα δεν έχει απονεμηθεί το βραβείο για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς. Η UEFA ανακοίνωσε τη λίστα με τους τρεις υποψηφίους που ψηφίστηκαν από από τους προπονητές των συλλόγων που αγωνίστηκαν στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά των προπονητών που των Εθνικών ανδρών που είναι μέλη της UEFA. Η αρχική λίστα είχε επιλεχθεί από την ομάδα τεχνικής της μελέτης.

Ο πρώτοι δύο υποψήφιοι λοιπόν είναι από την ομάδα που κατέκτησε σχεδόν τα πάντα την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Οι Κέβιν Ντε Μπρόινε και Έρλινγκ Χάαλαντ λοιπόν ήταν από τους πρωταγωνιστές στην πορεία της Μάντσεστερ Σίτι μέχρι τα τρόπαια του Champions League, της Premier League και του FA Cup. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός μέτρησε πέρι 10 γκολ και 31 ασίστ ενώ ο Νορβηγός επιθετικός σημείωσε 52 γκολ και εννέα τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σίτι πλέον πήρε και το UEFA Super Cup, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «πολίτες» επικράτησαν της Σεβίλλης με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια είχε εξήλθει ισόπαλο με σκορ 1-1.

Οι Σαουδάραβες θέλουν συμμετοχή στο Champions League και είναι έτοιμοι να προτείνουν στην UEFA τη «wild card»
REST OF THE WORLD

15:14 - 17.08.2023

Οι Σαουδάραβες θέλουν συμμετοχή στο Champions League και είναι έτοιμοι να προτείνουν στην UEFA τη «wild card»

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδική Αραβίας θέλει τη συμμετοχή του πρωταθλητή στο Champions League και για αυτόν το λόγο σκέφτεται να προτείνει στην UEFA το σενάριο της «wild card».

Ο τελευταίος υποψήφιος είναι φυσικά ο Λιονέλ Μέσι που οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ο Αργεντινός είχε καταγράψει επτά γκολ και τρεις ασίστ και είχε αναδειχθεί από τη FIFA ως ο κορυφαίος παίκτης για το 2022.