Οι Σαουδάραβες θέλουν συμμετοχή στο Champions League και είναι έτοιμοι να προτείνουν στην UEFA τη «wild card»

Αλ Νασρ - Κριστιάνο Ρονάλντο

i

© photo by Yasser Bakhsh / Getty Images / Ideal Images

Οι Σαουδάραβες θέλουν συμμετοχή στο Champions League και είναι έτοιμοι να προτείνουν στην UEFA τη «wild card»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:14 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 17.08.2023

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδική Αραβίας θέλει τη συμμετοχή του πρωταθλητή στο Champions League και για αυτόν το λόγο σκέφτεται να προτείνει στην UEFA το σενάριο της «wild card».

Τους τελευταίους μήνες, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας λόγω των μεταγραφικών εξελίξεων. Αρκετοί σούπερ σταρ όπως ο Μπενζεμά, ο Μαχρέζ, ο Φιρμίνο, ο Νεϊμάρ, ο Μανέ, ο Καντέ και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έκανε την... αρχή, επέλεξαν να αλλάξουν πολιτείες και να γνωρίσουν από κοντά έναν εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

Όπως είναι λογικό, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο πικ του, ωστόσο η ομοσπονδία της χώρας είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με τη Marca και διάφορα ιταλικά Μέσα, οι Σαουδάραβες σκοπεύουν να λάβουν μέρος στην ανανεωμένη έκδοση του Champions League και αναζητούν τον τρόπο.

Για την ακρίβεια, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σκέφτεται να ζητήσει από την UEFA μία «wild card» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν, όπου και οι ομάδες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης θα αυξηθούν σε 36. Πιο αναλυτικά, η «wild card» θα αφορά τον πρωταθλητή της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να δίνεται έτσι ένα έξτρα κίνητρο στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση στην UEFA, ωστόσο ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Η οικονομική «εκτόξευση» της Σαουδικής Αραβίας και τα προνόμια του Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ μετά από έξι χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την απόφαση να πάει στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Χιλάλ. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με την αραβική ομάδα και το ποσό που θα παίρνει τον χρόνο θα αγγίζει τα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ. Η Παρί Σεν Ζερμέν την ίδια ώρα θα βάλει στα ταμεία της γύρω στα ογδόντα εκατομμύρια ευρώ και με τα μπόνους μπορεί να φτάσει στα εκατό εκατομμύρια ευρώ. Κάπως έτσι ο πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα θα γίνει συμπαίκτης με τους Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς, Ρούμπεν Νέβες και Κουλιμπαλί.

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή
NBA

09:24 - 17.08.2023

O Αντετοκούνμπο παρέα με τον Νεϊμάρ με... φόντο την Μέση Ανατολή

Ο Νεϊμάρ ακολούθησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει εντυπωσιαστεί με τα ποσά που προσφέρουν στους ποδοσφαιριστές σε εκείνα τα μέρη ανέβασε μία φωτογραφία με τον Βραζιλιάνο άσο ενημερώνοντας για το ποιο είναι το καλύτερο δίδυμο του πρωταθλήματος!

Ο Βραζιλιάνος λοιπόν εκτός από το τεράστιο ποσό που θα βάλει στις τσέπες του, θα έχει κι άλλα προνόμια. Πιο αναλυτικά η ομάδα θα του προσφέρει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, ένα μεγάλο πολυτελές σπίτι με προσωπικό, ενώ για κάθε νίκη της Αλ Χιλάλ θα παίρνει 80.000 μπόνους. Την ίδια ώρα θα παίρνει 500.000 ευρώ για κάθε ανάρτηση και στόρι που θα δημοσιεύει στα social media, με την οποία θα προωθείται η Σαουδική Αραβία.