Ξεκινάει έρευνα η UEFA για την επίθεση του οπαδού της Αϊντχόφεν στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης

Εισβολή οπαδού

i

Εισβολή οπαδού στην αναμέτρηση Αϊντχόφεν - Σεβίλλη/© Photo by ANP via Getty Images/Ideal Images

Ξεκινάει έρευνα η UEFA για την επίθεση του οπαδού της Αϊντχόφεν στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης

Sportal newsroom 17:04 - 25.02.2023

Η UEFA ξεκινάει έρευνα για το περιστατικό της επίθεσης του οπαδού της Αϊντχόφεν στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Μάρκο Ντιμίτροβιτς.

Η Αϊντχόφεν έφτασε κοντά στην ανατροπή στον αγώνα με την Σεβίλλη για την ρεβάνς της φάσης των play-off του Europa League. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα οι «Ανδαλουσιάνοι» είχαν κερδίσει 3-0, αλλά στο ματς της Ολλανδίας η Αϊντχόφεν βρέθηκε να κερδίζει 2-0, αλλά τελικά η ανατροπή δεν ήρθε. 

Παρόλα αυτά ο αγώνας σημαδεύτηκε από ένα άσχημο περιστατικό. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ένας οπαδός της ολλανδικής ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και δεν περιορίστηκε σε προκλήσεις, αλλά πλησίασε τον γκολκίπερ της Σεβίλλης και τον γρονθοκόπησε.

Ο Μάρκο Ντιμίτροβιτς όμως δεν φάνηκε να καταλαβαίνει και πολλά. Αφού πρώτα τον έριξε κάτω στο χορτάρι, τον ακινητοποίησε μέχρι να επέμβει η ασφάλεια του γηπέδου και η αστυνομία. Παίκτες τόσο της Σεβίλλης όσο και της Αϊντχόφεν έσπευσαν στο σημείο της συμπλοκής για να βεβαιωθούν πως δεν θα υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο.

Χθες (24/2) ολλανδικά Μέσα έκαναν λόγο, ότι ο οπαδός αυτός είχε πολυετή απαγόρευση εισόδου στο Philips Stadion. Ο λόγος είναι προφανής, καθώς ο ίδιος στο παρελθόν είχε προκαλέσει ξανά προβλήματα. Το άκουσμα της είδησης αυτή έφερε τον προβληματισμό των ανθρώπων στην Ολλανδία, αλλά το γεγονός, ότι ο συγκεκριμένος οπαδός είχε απαγόρευση εισόδου, έκανε τους ανθρώπους της ομάδας να τον βρουν έυκολα.

Νέο δημοσίευμα της Athletic σχολίασε, ότι η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό, ενώ ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Μάρκο Ντιμίτροβιτς, από την επίθεση, που δέχτηκε έχει ένα κόκκινο σημάδι στον λαιμό. Λέγεται μάλιστα, ότι έχει ήδη αναφερθεί στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, για να εξετάσει και εκείνη το περιστατικό. 

«Ένας οπαδός με έσπρωξε από πίσω, υποθέτω πως ήταν θυμωμένος με το αποτέλεσμα", τόνισε ο κίπερ των Ανδαλουσιανών στην ισπανική ιστοσελίδα "diariodesevilla.es», ανέφερε αρχικά.

Θα πρέπει να ήταν μεθυσμένος και τρελός. Προσπάθησε να με χτυπήσει και κατάφερα να τον αρπάξω και να τον πετάξω στο έδαφος μέχρι να έρθουν οι άνδρες της ασφαλείας του γηπέδου.

Θα μείνω σιωπηλός για να μην πω τι θα ήθελα πραγματικά να του κάνω. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις τέτοια περιστατικά, δεν θα πρέπει να συμβαίνουν. Ελπίζω ότι αυτές οι πράξεις θα τιμωρηθούν», σχολίασε στην συνέχεια.