Η UEFA ανακοινώνει στην Κύπρο την έδρα του Super Cup 2024 - Οικοδέσποινα η Βαρσοβία
i

©intime

Η UEFA ανακοινώνει στην Κύπρο την έδρα του Super Cup 2024 - Οικοδέσποινα η Βαρσοβία

Γιώργος Σακελλαρίου 18:17 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 25.09.2023

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα δώσει τον τελικό του Super Cup, εκτός απροόπτου, στη Βαρσοβία.

Στη Λεμεσό αύριο Τρίτη η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θ’ ανακοινώσει μεταξύ άλλων και την έδρα του ευρωπαϊκού Super Cup 2024.

Ο τελικός του 2023, όπως είναι γνωστό, φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 16 Αυγούστου, όπου η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε στα πέναλτι (5-4, 1-1 η κανονική διάρκεια) τη Σεβίλλη.

Στη συνεδρίαση, παράλληλα, θα συζητηθεί και το πλαίσιο διοίκησης της UEFA για τις εθνικές ομοσπονδίες, ενώ θα ανακοινωθούν και οι έδρες για πολλά τελικά τουρνουά πρωταθλήματος νέων.

Πριν από την έναρξη της εκτελεστικής επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, εκδήλωση με θέμα «το ποδόσφαιρο στα σχολεία» στο «Alphamega Stadium» στη Λεμεσό στο πλαίσιο του Προγράμματος «Grassroots» της UEFA, με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών από τοπικά σχολεία, δίπλα σε πρεσβευτές του ποδοσφαίρου και πρώην θρύλους, όπως οι Λουίς Φίγκο, Αλιόσα Ασάνοβιτς, μαζί με τη Ναντίν Κέσλερ και τον Ζόνιμιρ Μπόμπαν.

Σε ό,τι αφορά την έδρα του τελικού, λοιπόν, ένα ακόμα σημαντικό ποδοσφαιρικό γεγονός αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Πολωνία στο γήπεδο PGE Narodowy. Ο νικητής του Champions League και ο νικητής του Europa League θα μετακομίσουν στη Βαρσοβία για να κατακτήσουν το τρόπαιο. 

Στο στάδιο PGE Narodowy τη σεζόν 2014-15, έγινε ο τελικός του Europa League, όπου η Σεβίλλη θριάμβευσε επί της Ντνίπρο. Επιπλέον, η Πολωνία είχε επίσης την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League του 2021 στο Γκντανσκ, όπου η Βιγιαρεάλ κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Να θυμίσουμε ότι το 2025 η Πολωνία θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ. Το PGE Narodowy στη Βαρσοβία είναι το μεγαλύτερο στάδιο στην Πολωνία. Οι κερκίδες του γηπέδου έχουν χωρητικότητα 58.274 θεατών.