Τι θα συνέβαινε αν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας έπαιρναν μόνο νίκες στους ομίλους

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού

i

© Intime

Τι θα συνέβαινε αν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας έπαιρναν μόνο νίκες στους ομίλους

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:59 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 22.09.2023

Τρεις στους τέσσερις εκπρόσωπους της Ελλάδας πρόσφεραν 1200 βαθμούς το βράδυ της Πέμπτης, με τη χώρα μας να παίρνει σημαντική ανάσα στο ranking της UEFA. Αλήθεια, τι θα συνέβαινε αν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, έκαναν το απόλυτο μέχρι το τέλος της φάσης ομίλων.

Το βράδυ της Πέμπτης η βαθμολογική συγκομιδή στη βαθμολογία της UEFA ήταν πολύ καλή. Η ΑΕΚ με το απίθανο «διπλό» στο Μπράιτον, ο Παναθηναϊκός με τον θρίαμβο στο ΟΑΚΑ εναντίον της Βιγιαρεάλ και ο ΠΑΟΚ με τη νίκη κόντρα στην Ελσίνκι, πρόσφεραν συνολικά 1200 βαθμούς στην Ελλάδα. Ο μόνος που δεν τα κατάφερε ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε από τη Φράιμπουργκ με 3-2.

Όλες πλέον κοιτάζουν μπροστά, έχοντας να δώσουν πέντε ακόμα παιχνίδια σε Europa League (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ) και Conference League (ΠΑΟΚ). Στόχος φυσικά οι νίκες, οι οποίες θα τις βοηθήσουν τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι του UEFA Ranking. Αλήθεια, τι θα συνέβαινε αν οι «ερυθρόλευκοι», η Ένωση, οι «πράσινοι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκαναν το απόλυτο στα υπολειπόμενα ματς; 

Στη 15η θέση και με τον φόβο της Τσεχίας...

Αν λοιπόν οι ομάδες από την Ελλάδα μετατρέπονταν σε... ασταμάτητο τρένο, τότε η συγκομιδή θα ήταν εξαιρετική. Πιο αναλυτικά, από τις νίκες και μόνο οι εκπρόσωποι από τη Super League θα είχαν συγκεντρώσει 8000 βαθμούς, ενώ από τις προκρίσεις επιπλέον 3200. Σύνολο, λοιπόν, 11.200 πόντοι, οι οποίοι θα προστίθενταν στους 24.325 που έχει τώρα και θα έδιναν σύνολο 35.525 πόντους. 

Mία συγκομιδή που κατά πάσα πιθανότητα θα την έφερνε στη 15η θέση, την οποία και κυνηγάει για να βγάλει πέντε εκπροσώπους τη σεζόν 2025-26. Η μόνη που θα μπορούσε να της «κλέψει» τη θέση στην κατάταξη θα ήταν η Τσεχία, η οποία αν έκανε το απόλυτο θα μάζευε συνολικά 37.050 βαθμούς. Αυτό που θα τη βοηθούσε είναι ο συντελεστής που έχει, αφού κάθε νίκη ισοδυναμεί με 500 πόντους (αντί 400 της Ελλάδας) και 1000 πόντους (αντί 800).