Τι αναφέρει ο κανονισμός για το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο στο Βαλένθια - Ρεάλ (vid)

Βαλένθια - Ρεάλ

i

PrtScr

Τι αναφέρει ο κανονισμός για το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο στο Βαλένθια - Ρεάλ (vid)

Κώστας Τόπας 13:49 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 03.03.2024

Τη Ρεάλ δικαιώνει ο κανονισμός του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με αυτόν ο Χιλ Μανθάνο θα έπρεπε είτε να είχε σφυρίξει το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια πριν το κόρνερ είτε μετά το γκολ του Μπέλιγχαμ.

Η διαιτητική διαμάχη χθες το βράδυ στο Μεστάγια της Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης (2-2) έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην αδεξιότητα του Ισπανού διεθνούς διαιτητή Χεσούς Ζιλ Μανθάνο. Γιατί έπρεπε να είχε πάρει την απόφαση, είτε αμέσως πριν την εκτέλεση κόρνερ, είτε να αφήσει το παιχνίδι να τελειώσει ακριβώς μετά από αυτή.

Αυτό αναφέρεται στον κανονισμό 9 του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου όπου στο πρώτο σημείο καθορίζει τα σενάρια όταν μια μπάλα δεν παίζεται. «Η μπάλα δεν θα παίζεται όταν: 1.- έχει περάσει εντελώς το τέρμα ή τη γραμμή επαφής, είτε στο έδαφος είτε στον αέρα, 2.- το παιχνίδι έχει διακοπεί από τον διαιτητή, 3.- η μπάλα ακουμπήσει ένα μέλος της διαιτητικής ομάδας, παραμένει στον αγωνιστικό χώρο και επίσης: .- μια ομάδα ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή η μπάλα μπαίνει απευθείας στο τέρμα ή η ομάδα που έχει την μπάλα αλλάζει».

Στα υπόλοιπα σενάρια η μπάλα θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνηση. Δεδομένου ότι ο Χιλ Μανθάνο σφυρίζει λίγο πριν, θεωρείται ότι το παιχνίδι έχει ήδη σταματήσει. Στην Ισπανία πάντως και συγκεκριμένα στις τάξεις των Μαδριλένων, θεωρούν πως ο Μανθάνο θα έπρεπε να είχε σφυρίξει νωρίτερα ή να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί μέχρι και την επίτευξη τέρματος από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.