VAR για το... VAR: Η επαναστατική πρόταση για παρέμβαση των προπονητών σε αμφισβητούμενες αποφάσεις
i

© Intime

VAR για το... VAR: Η επαναστατική πρόταση για παρέμβαση των προπονητών σε αμφισβητούμενες αποφάσεις

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:31 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 02.05.2023

Οι Γερμανοί ρίχνουν μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στο τραπέζι σχετικά με το VAR, η οποία ουσιαστικά αφορά την παρέμβαση των προπονητών σε αμφισβητούμενες αποφάσεις.

Επαναστατική πρόταση από τους Γερμανούς σχετικά με το VAR! Η γερμανική «kicker» σε σημερινό της δημοσίευμα με αφορμή μια αμφισβητούμενη φάση στο ματς της Μπόχουμ με την Ντόρτμουντ, προτείνει κάτι το οποίο ενδέχεται να συζητηθεί ακρετά.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόταση αφορά το... μπασκετικό -αν και υφίσταται και σε άλλη αθλήματα της Αμερικής- challenge! Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τη δυνατότητα των προπονητών να μπορούν να ζητήσουν από τον εκάστοτε διαιτητή να πάει να εξετάσει μια φάση στο μόνιτορ ή ακόμα και να παρεμβαίνουν σε αμφισβητούμενες αποφάσεις.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, υπάρχουν ήδη υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος στην Bundesliga. Ένας από αυτούς είναι ο τεχνικός της Κολωνίας, Στέφεν Μπάουμγκαρτ, ο οποίος τόνισε ότι οι προπονητές θα έπρεπε να έχουν από ένα challenge σε κάθε ημίχρονο.

Επίσης, η συγκεκριμένη πρόταση άρεσε και στον προπονητή της Σάλκε, Τόμας Ρέις, ενώ υπέρ της τάχθηκε και ο άλλοτε σπουδαίος διαιτητής, Μπερντ Χάινεμαν.