Χαμός στη βαθμολογία: Τι ισχύει με τα κριτήρια ισοβαθμίας σε κανονική περίοδο και Play Offs - Play Outs

Γερεμέγεφ, Λιβάι Γκαρσία & Ελ Κααμπί

i

©Intime

Χαμός στη βαθμολογία: Τι ισχύει με τα κριτήρια ισοβαθμίας σε κανονική περίοδο και Play Offs - Play Outs

Κώστας Τόπας 09:14 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 19.02.2024

Χαμός γίνεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan Super League, με την ΑΕΚ να βρίσκεται αυτή τη φορά στην κορυφή με 52 βαθμούς και στο +1 από ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και στο +5 από τον τέταρτο Ολυμπιακό. Τα κριτήρια της ισοβαθμίας.

Με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει σπουδαίο «διπλό» με 4-1 στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής (18/02) για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 3-0 της Κηφισιάς και πλέον απολαμβάνει την πρώτη θέση (52β.) από την οποία ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός απέχουν με έναν βαθμό (51β.) και ο Ολυμπιακός πλέον πέντε. 

Πλέον απομένουν τρεις στροφές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος και όπως είναι εύκολα αντιληπτό το να υπάρξουν ισοβαθμία ή ακόμα και ισοβαθμίες, φαντάζει πολύ πιθανό, καθώς ήδη ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός μοιράζονται την δεύτερη θέση έχοντας 51 βαθμούς, μετά από 23 αγωνιστικές.

Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Τι ισχύει με ισοβαθμίες

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League ολοκληρώνεται και βρισκόμαστε προ πυλών των Play Offs. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 51 βαθμούς. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι εκείνος που βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης, καθώς κόντρα στους «πράσινους» έχει μία νίκη και μία ισοπαλία, κοινώς 4 βαθμούς, την ώρα που οι «πράσινοι» έχουν μία ισοπαλία και μία ήττα, άρα 1 βαθμό.

Παρακάτω είναι τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας τόσο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όσο και στα playoffs και playouts που θα ακολουθήσουν.

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

i. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

ii. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

iii.Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

-Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

-Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

🔴Baladeros LIVE: Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και φώναξε παρών στη μάχη του τίτλου!