Ο Αρτούρο Βιδάλ παραδέχεται ότι έχει παρατήσει το αλκοόλ: «Τώρα είμαι στο μηδέν» (vid)

Αρτούρο Βιδάλ

i

PrtScr

Ο Αρτούρο Βιδάλ παραδέχεται ότι έχει παρατήσει το αλκοόλ: «Τώρα είμαι στο μηδέν» (vid)

Κώστας Τόπας 13:22 - 08.01.2024

Ο Αρτούρο Βιδάλ μίλησε για τον μεγάλο εθισμό που είχε στο αλκοόλ και στο πώς κατάφερε να το ξεπεράσει.

Ο Αρτούρο Βιδάλ , ένας ποδοσφαιριστής που έπαιξε για την Μπαρτσελόνα από το 2018 έως το 2020 και που παίζει επί του παρόντος στην Αθλέτικο Παραναένσε της Βραζιλίας, μοιράστηκε σε μια τετράωρη ομιλία στο Twitch ότι έχει σταματήσει το αλκοόλ.

«Τώρα έχω... μηδενικό αλκοόλ μέσα μου. Πριν δεν ήταν τρελό, αλλά ήταν όταν ήταν δυνατό. Οι άνθρωποι δεν είναι στην καθημερινή ζωή σου, απλά βλέπουν τι υπάρχει στις ειδήσεις», εξήγησε η 36χρονος Χιλιανός μέσος. Ο Αρτούρο Βιδάλ θέλησε να απαντήσει στις φήμες για κατανάλωση αλκοόλ που τον στοίχειωναν σε κάποιες στιγμές της καριέρας του: «Πιστεύετε ότι αν είναι όπως λέει ο κόσμος, θα ήμουν στις καλύτερες ομάδες του κόσμου, στην Ευρώπη θα γινόμουν πρωταθλητής κάθε χρόνο;».

Το αλκοόλ ήταν αδύναμο σημείο του Βιδάλ

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι, ο θρυλικός Ιταλός κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, δήλωσε μάλιστα στον ιταλικό Τύπο ότι «μερικές φορές, ο Αρτούρο Βιδάλ έβγαινε έξω και έπινε περισσότερο από όσο έπρεπε, όλοι το ξέρουν. Το αλκοόλ είναι το αδύναμο σημείο του. Κάποιες φορές το χρόνο το έκανε, δεν εμφανιζόταν στην προπόνηση ή ερχόταν λέγοντας ότι ήταν πολύ χαρούμενος».

«Πρέπει να πίνεις αλκοόλ όταν γίνεσαι πρωταθλητής, για να μπορείς να απολαύσεις»

Σχετικά με το πώς η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή, ο Αρτούρο Βιδάλ είπε ότι «εξαρτάται από τον καθένα. Ίσως αν πίνεις κάθε μέρα να έχεις πρόβλημα, αλλά αν το κάνεις μία φορά το μήνα δεν θα γίνει τίποτα. Η ανάρρωση είναι δύσκολη (μετά την κατανάλωση), αλλά δεν νομίζω ότι είναι κακό. Γι' αυτό πρέπει να πίνεις αλκοόλ όταν γίνεις πρωταθλητής, για να μπορείς να διασκεδάσεις. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να δώσεις πλεονέκτημα, αλλά εγώ σκέψου ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν... όταν μπορείς, μπορείς», κατέληξε ο Χιλιανός.