Συγκλονίζει ο Ανρί που ξεσπά σε κλάματα: «Σε όλη την καριέρα μου πρέπει να είχα κατάθλιψη»! (vid)

Τιερί Ανρί

i

PrtScr

Συγκλονίζει ο Ανρί που ξεσπά σε κλάματα: «Σε όλη την καριέρα μου πρέπει να είχα κατάθλιψη»! (vid)

Κώστας Τόπας 12:49 - 08.01.2024

Ο θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, κατέρρευσε καθώς μιλούσε για τις επιπτώσεις της κατάθλιψης, τον πατέρα του και τα παιδικά του τραύματα κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Τιερί Ανρί είναι ένας από τους σπουδαίους όλων των εποχών του σύγχρονου ποδοσφαίρου– κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro με τη Γαλλία και την Premier League, τη La Liga, το FA Cup, το Copa del Rey και την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» του Champions League με Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, η απίστευτη καριέρα του ήταν γεμάτη με προσωπικές μάχες καθώς ξεκίνησε να γίνει σύμβολο του ποδοσφαίρου. Ο 123 φορές Γάλλος διεθνής μίλησε για το πώς ήταν «προγραμματισμένος» από νεαρή ηλικία για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αποκαλύπτοντας ότι η ορμή και η πίεση τον επηρέασαν σημαντικά.

Μιλώντας στο podcast του Στίβεν Μπάρτλετ, ένας συναισθηματικός Ανρί καταπολέμησε τα δάκρυα καθώς άνοιξε το ταξίδι του προς την κορυφή, είπε: «Η ευτυχία και η λύπη μου ήταν πάντα μέσα από τους ανθρώπους. Δεν ήξερα τι με στεναχωρούσε και όχι. Δεν θα έλεγα ότι ήμουν νεκρός αλλά το να εκφράσω τα συναισθήματά μου ήταν πολύ δύσκολο. Εκτός από οργή και θυμό. Η οργή και ο θυμός είναι εύκολο. Ήταν κάτι που δεν έκανα. Είμαι αναστατωμένος, οπότε μου δίνει καύσιμα, πάντα».

Μιλώντας για τον εαυτό του και τον αντίκτυπο από τον μπαμπά του, συνέχισε: «Στον άνθρωπο έλειπαν σχεδόν τα πάντα. Έφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν 13 ετών, ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Αντιμετωπίζετε ήδη την πίεση της επιτυχίας. Προτιμάς να είσαι ο αθλητής παρά ο άνθρωπος. Τότε ο αθλητής είναι πιο εύκολος, ξέρεις τι να κάνεις. Λοιπόν, ήξερα τι να κάνω. Ακόμα κι αν ήταν επώδυνο ή οτιδήποτε άλλο, ήξερα τι να κάνω. Είναι εύκολο για λίγο όταν έχεις την καριέρα σου.

Νομίζω ότι θυμάσαι ως αθλητή και το λέω και το διατηρώ… πεθαίνεις όταν σταματάς. Ο αθλητής, ο συναγωνιστής, πεθαίνει. Δεν μπορώ να παίξω ποτέ ξανά στην Premier League, δεν μπορώ να παίξω ποτέ πια για τη Γαλλία. Δεν με νοιάζει τι λες, δεν μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο, όχι σε αυτό το επίπεδο, να μην αγωνίζομαι με τον τρόπο που αγωνιζόμουν. Αυτό το κομμάτι μου πέθανε. Οι άνθρωποι δεν σε μαθαίνουν να πεθάνεις. Τώρα λοιπόν, θα αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματά σας.

Επειδή θα μπορούσατε να τα βάλετε στο πλάι όταν παίζετε παιχνίδια. Γιατί έχεις άλλα πράγματα που θα το καλύψουν. Αλλά μόλις σταματήσουν όλα…δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε στο σπίτι. Δεν έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε μια κανονική ζωή. Από τα 13 μου δεν είχα ποτέ μια κανονική ζωή. Δεν παραπονιέμαι, απλώς λέω ότι η επιστροφή στον κανονικό κόσμο είναι ένα σοκ για το σύστημα».

Ο Ανρί παραδέχτηκε ότι προσπαθεί ακόμα να βρει αυτή τη σχέση με τον μπαμπά του μετά το ποδόσφαιρο, συνέχισε: «Το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να ευχαριστήσω τον μπαμπά μου, τα υπόλοιπα δεν ήταν τίποτα για μένα. Χωρίς να ασέβομαι οτιδήποτε άλλο συνέβη στην καριέρα μου, αλλά ήταν τόσο εύκολο σε σύγκριση με αυτό που έπρεπε να κάνω για να ευχαριστήσω τον γέρο. Ο νεαρός εαυτός μου περιμένει ακόμα αυτή την έγκριση. Προσπαθώ να συνδεθώ με τον γέρο».

Παρά την επιτυχημένη καριέρα του, ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός αποκάλυψε ότι δεν ήταν ποτέ πολύ σίγουρος αν απολάμβανε τις μέρες του παιχνιδιού: «Δεν ξέρω. Δεν έκανα ποτέ στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση. Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο. Απλώς δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο».

Συμφωνία με Ρεάλ, μεταγραφή στην Premier League για Λίβερπουλ ή παραμονή στην Παρί; - Τι συμβαίνει με το μέλλον του Εμπαπέ
LIGUE 1

10:44 - 08.01.2024

Συμφωνία με Ρεάλ, μεταγραφή στην Premier League για Λίβερπουλ ή παραμονή στην Παρί; - Τι συμβαίνει με το μέλλον του Εμπαπέ

Τις τελευταίες ώρες, αρκετοί αντιφατικοί απόηχοι έχουν ανθίσει για το μέλλον του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος θα βρεθεί στο τέλος του συμβολαίου του με την Παρί το επόμενο καλοκαίρι. Άλλοι ανακοινώνουν συμφωνία με τη Ρεάλ, άλλοι το αντίθετο ενώ οι ιθύνοντες του Παρισιού είναι μάλλον σίγουροι για το θέμα.

Και πρόσθεσε: «Όταν έφτασα στο τέλος της καριέρας μου, συνειδητοποίησα κάτι που ήταν μεγάλο, κάτι που έλειπε. Πάντα πίστευα ότι οι τίτλοι είχαν σημασία. Και ναι, το κάνουν, αλλά πάντα πίστευα ότι ήταν το μόνο πράγμα που είχε σημασία. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Σημασία έχει το πώς ξεπερνάς και τι μπορείς να μεταδώσεις και πώς μπορείς να εμπνεύσεις τους ανθρώπους. Και δεν το σκέφτηκα ποτέ όταν έπαιζα γιατί δεν είχα αυτά τα εργαλεία».

🔴Baladeros LIVE: «Χαμός» για τη διαιτησία στο Φάληρο, η «έκρηξη» Κούγια και η αντίδραση της ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!