Αρτέτα: «Μπορεί να μην αποκτήσουμε κάποιον παίκτη»

Μικέλ Αρτέτα

i

© PrtScr

Αρτέτα: «Μπορεί να μην αποκτήσουμε κάποιον παίκτη»

Πάνος Κορομηλάς 17:56 - 08.01.2024

Υπαρκτό το ενδεχόμενο να μην κινηθεί για κάποια μεταγραφή τον Ιανουάριο η Άρσεναλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μίκελ Αρτέτα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της Άρσεναλ στην Αγγλία προβληματίζουν. Οι «κανονιέρηδες» ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν, όμως αγνοούν τη νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς τους. Μετά τις δύο αποτυχίες στο πρωτάθλημα, γνώρισαν την ήττα και από τη Λίβερπουλ, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για το FA Cup.

Οι πολλοί τραυματισμοί σημαντικών μονάδων στο ρόστερ του Αρτέτα σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους, με τις επιλογές του Ισπανού τεχνικού να είναι πλέον περιορισμένες.

Οι Γιούριεν Τίμπερ και Φάμπιο Βιέιρα παραμένουν εκτός, ενώ και ο Τόμας Πάρτεϊ ταλαιπωρείται από τραυματισμό, που είχε ως συνέπεια να απουσιάζει από τις κλήσεις της Γκάνας για το Copa Africa. Ακόμη, ο Τακεχίρο Τομιγιάσου δεν υπολογίζεται για το επόμενο διάστημα λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας, ενώ και ο Γκάμπριελ Ζεσούς χτύπησε πριν το ματς με τη Λίβερπουλ, με το διάστημα της απουσίας του να παραμένει ακόμα άγνωστο.

Ωστόσο, παρά τις σημαντικές απώλειες, ο Μίκελ Αρτέτα δείχνει να μην «καίγεται» για μεταγραφές, παρά μόνο αν προκύψει κάποια ιδιαίτερη περίπτωση.

«Κοιτάμε στη μεταγραφική αγορά, όμως δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στο να αξιοποιήσουμε τους παίκτες που ήδη έχουμε. Θα συνεργαστούμε με την ομάδα για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε κάποια κίνηση. Προτεραιότητα μας όμως είναι να εστιάσουμε στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Υπάρχει περίπτωση να μην αποκτήσουμε κάποιον παίκτη τον Ιανουάριο».

Η Άρσεναλ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της Premier League αυτή τη στιγμή, με 40 βαθμούς. Οι δύο συνεχόμενες ήττες στα τοπικά ντέρμπι από Γουέστ Χαμ και Φούλαμ της έχουν στοιχίσει, με αποτέλεσμα να απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή. 

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα των «κανονιέρηδων» στη συνέχεια της σεζόν θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, μιας και συνεχίζουν την πορεία τους στο UEFA Champions League. Συγκεκριμένα, στη φάση των «16» θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Πόρτο, με την πρώτη αναμέτρηση να έχει οριστεί για τις 21/2.