Ο συγκινητικός λόγος που η Άρσεναλ θα φορέσει λευκά στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ

Άρσεναλ

Ο συγκινητικός λόγος που η Άρσεναλ θα φορέσει λευκά στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 12:42 - 04.01.2024

Η πρωτοβουλία «Όχι άλλο κόκκινο» ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Adidas συνεχίζεται και φέτος.

Η Άρσεναλ φιλοξενεί την Λίβερπουλ την Κυριακή (07/01, 18:30) για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην ιστορία της, οι «κανονιέρηδες» θα φορέσουν ολόλευκη φανέλα στην έδρα τους.

Τις τελευταίες δύο σεζόν, οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα έχουν φορέσει μια λευκή φανέλα Adidas ως μέρος μιας καμπάνιας «No More Red» για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της εγκληματικότητας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2022 και είδε την Άρσεναλ να φοράει λευκά στους αγώνες του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ και της Όξφορντ Γιουνάιτεντ.

Τώρα μια ολοκαίνουργια έκδοση της φανέλας κυκλοφόρησε από την Adidas, με τα αστέρια Ντέκλαν Ράις και Γκάμπριελ να την φοράνε. Με αυτόν τον τρόπο η Άρσεναλ στέλνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ένα μήνυμα κατά της εγκληματικότητας. 

Ειδικότερα, υπήρξαν περισσότερα από 10.000 εγκλήματα με μαχαίρι στο Λονδίνο μεταξύ Ιουνίου 2020 – Ιουνίου 2021. Το 2022 σημειώθηκε επίσης ο υψηλότερος αριθμός δολοφονιών εφήβων μέσα σε ένα χρόνο στο Λονδίνο (30) από τότε που άρχισαν να καταγράφονται – οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν επιθέσεις με μαχαίρι.

«Το να φοράς τη φανέλα την ημέρα του αγώνα είναι μια στιγμή για την οποία είμαστε περήφανοι και είναι μια δήλωση και θέτει στο επίκεντρο το θέμα, αλλά μετά να μπορείς πραγματικά υποστηρίξτε το με την πραγματική εβδομαδιαία ενασχόληση με νέους που κάνει τη διαφορά, όχι απλώς κάνοντας μια δήλωση. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να παίξουμε θετικό ρόλο στα ταξίδια των νέων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζακ Άιρονσαιντ ο οποίος εργάζεται για την κοινωνική ενσωμάτωση για τον σύλλογο.