Η σουρεαλιστική παρουσίαση του Βιδάλ στην Κόλο Κόλο: Προσγειώθηκε με ελικόπτερο κι αποθεώθηκε πάνω σε άλογο σαν τον βασιλιά Αρθούρο (vids)

Αρτούρο Βιδάλ

Η σουρεαλιστική παρουσίαση του Βιδάλ στην Κόλο Κόλο: Προσγειώθηκε με ελικόπτερο κι αποθεώθηκε πάνω σε άλογο σαν τον βασιλιά Αρθούρο (vids)

Κώστας Τόπας 10:59 - 02.02.2024

Ο Αρτούρο Βιδάλ επέστρεψε στην Κόλο Κόλο, η οποία ετοίμασε ένα φαντασμαγορικό πάρτι για την παρουσίασή του. Ο Χιλιανός αφού πρώτα προσγειώθηκε με ελικόπτερο στο «Μονουμεντάλ», στη συνέχεια έκανε τον γύρο του... θριάμβου επάνω σε ένα άλογο με στυλ του θρύλου του «Βασιλιά Αρθούρου».

Ο Αρτούρο Βιδάλ έζησε μία απίστευτη ατμόσφαιρα κατά την άφιξή του στην Κόλο Κόλο, καθώς έφτασε στο «Μονουμεντάλ» με ελικόπτερο και στη συνέχεια έκανε τον γύρο του γηπέδου πάνω σε μαύρο άλογο και ντυμένος με το στυλ του θρύλου του «Βασιλιά Αρθούρου». 

«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι ονειρεύτηκα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο. Δεν ξέρω αν έχει δει κάτι τέτοιο σε καμία άλλη χώρα», είπε αργότερα σε συνέντευξη Τύπου γιατί όταν είχε την ευκαιρία να μιλήσει ενώπιον των 35 χιλιάδων παρευρισκομένων τα λόγια του πνίγηκαν σε δάκρυα συγκίνησης.

«Είναι πολύ δύσκολο», κατάφερε να προφέρει μπροστά στο μικρόφωνο που στέκεται στο κέντρο του γηπέδου της ομάδας Άλμπο στην πρωτεύουσα της Χιλής, που ήταν κατάμεστο για να υποδεχθεί τον 36χρονο μέσο που επιστρέφει στην ομάδα με την οποία έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας, μετά από 17 χρόνια παίζοντας στο εξωτερικό.

«Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους της ομάδας. Κάποιος πιστεύει ότι αγαπάει έναν περισσότερο στο εξωτερικό παρά στη χώρα του, αλλά σήμερα βλέπω ότι δεν συμβαίνει αυτό και με έχουν κάνει να το νιώσω», παραδέχτηκε αργότερα στον Τύπο. Η συγκίνηση του Βιδάλ ήταν γνήσια και φάνηκε πριν φτάσει στην παρουσίασή του, όταν προβλήθηκε ένα βίντεο στην οθόνη του γηπέδου στο οποίο σχολίαζε τα προηγούμενα συναισθήματά του: «Είμαι πολύ νευρικός. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ περιμένοντας αυτή τη μέρα».

Η παρουσίαση του Βιδάλ, που διήρκησε μία ώρα, ξεκίνησε με μία μουσική παράσταση από Χιλιανούς καλλιτέχνες. Το αποκορύφωμα όμως ήταν η εμφάνιση του ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από το γήπεδο και κατέβαινε στο γήπεδο για να κατέβει ο Βιδάλ. Μετά ήρθε το άλογο και όλα τα ρούχα, που περιελάμβαναν ένα στέμμα βασιλιά και ένα σπαθί που του δόθηκε στο χέρι και δεν χρειάστηκε να το πάρει από μια πέτρα όπως το «Εξκάλιμπερ», στον θρύλο του βασιλιά Αρθούρου της Βρετάνης, χαρακτήρας της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

«Ήμουν ο πρώτος που οδήγησε ένα άλογο εδώ στο γήπεδο της Κόλο Κόλο», είπε αργότερα ο Βιδάλ.