Ο Βιεϊρίνια έγραψε ιστορία: Έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Ο Βιεϊρίνια έγραψε ιστορία: Έγινε ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:29 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 29.02.2024

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια, κατέγραψε ακόμη ένα σπουδαίο «ασπρόμαυρο» ρεκόρ στην καριέρα του.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε αλλά πέρασε από τις Σέρρες. Ο Δικέφαλος επικράτησε του Πανσερραϊκού (0-2), με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μέρος και το αυτογκόλ του Πενταυράκη να «σφραγίζει» τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση στον «Λάκκο των Λεόντων» αποτέλεσε ξεχωριστή για τον Βιεϊρίνια, ο οποίος έγραψε ιστορία με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος αρχηγός έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος κρατούσε μέχρι σήμερα αυτό το ρεκόρ, (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών), με τον Βιεϊρίνια να είναι 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών.

Ο πολύπειρος παίκτης αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, μετά από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Απάντησε στον Λουτσέσκου ο Γκαρσία με ατάκες «φωτιά» - Τι είπε για διαιτησία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:20 - 28.02.2024

Απάντησε στον Λουτσέσκου ο Γκαρσία με ατάκες «φωτιά» - Τι είπε για διαιτησία

Ο Πάμπλο Γκαρσία απάντησε στον Ράζβαν Λουτσέσκου σχετικά με τις δηλώσεις του τελευταίου για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πανσερραϊκού, ενώ μίλησε και για τη διαιτησία.

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά έχει μετρήσει 323 συμμετοχές, με απολογισμό 50 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.