Με σβηστές μηχανές και «σφραγίδα» Κωνσταντέλια πέρασε ο ΠΑΟΚ από τις Σέρρες

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Με σβηστές μηχανές και «σφραγίδα» Κωνσταντέλια πέρασε ο ΠΑΟΚ από τις Σέρρες

Μάνος Τσαλγατίδης 21:55 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 28.02.2024

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Πανσερραϊκό (0-2), ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ και το αυτογκόλ του Πενταυράκη «σφράγισε» το διπλό του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τις Σέρρες επικρατώντας με 0-2 επί του Πανσερραϊκού χάρη στο γκολ του Κωνσταντέλια στο 45 και το αυτογκόλ του Πενταυράκη στο 90΄

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου πιστός στις ιδέες του ξεκίνησε με σχηματισμό 4-2-31 και τους: Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ Οζντόεφ, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Σαμάτα, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει να διαχειριστεί τις απουσίες των: Κοτάρσκι, Σάστρε, Μιχαηλίδη, Κουλιεράκη, Έκονγκ. Μεϊτέ, Αντρίγια και Μπράντον.

Ο Πάμπλο Γκαρσία από την πλευρά του είχε και αυτός απουσίες και παρέταξε στο γήπεδο τους: Χοβάν, Διαμαντή, Θυμιάνη (24΄Μπέργκστρεμ), Πεταυράκη, Οικονόμου, Μορέιρα, Πηλέα, Ντάνκερλουι, Ουάρντα, Γούλερι.

O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειχνε στην αρχή πως δεν έχει όρεξη για να δώσει χώρο στον Πανσερραϊκό. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που ήλεγχαν τον ρυθμό του ματς και έβγαζαν εντυπωσιακές συνεργασίες κυρίως από τα αριστερά με τους Ότο και Κωνσταντέλια.

Μάλιστα, μόλις στο 7ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας απείλησε! Ο νεαρός με συνεχόμενες προσποιήσεις βρέθηκε με μέτωπο στην απέναντι εστία έξω από την περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Ο Δικέφαλος συνέχιζε την ασφυκτική πίεση με τον Πανσερραϊκό να μην μπορεί να περάσει τη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, την πρώτη φορά που έγινε αυτό οι Σερραίοι λίγο έλειψε να βρουν γκολ.

Στο 15ο λεπτό ο Δεληγιαννίδης σέντραρε, ο Ουάρντα έπιασε το μονόκομματο σουτ, αλλα ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε σταθερά. O Δικέφαλος από το 25ο λεπτό και έπειτα είχε μια αμυντική αστάθεια, με τον Κεντζιόρα όμως να έχει καίριες τοποθετήσεις και να σταματά κάθε προσπάθεια των παικτών του Πανσερραϊκού. Ο Κωνσταντέλιας λίγο έλειψε να σκοράρει στο 27΄, αλλά το συρτό του σουτ πέρασε άουτ. Ο ρυθμός από το 30ο λεπτό έπεσε για περίπου 10 λεπτά, με τον Δικέφαλο όμως να ελέγχει τη ροή του παιχνιδιού, παρότι όμως δεν μπορούσε να απειλήσει.

Η επόμενη φάση στο παιχνίδι ήρθε στο 40΄ όταν ο Ουάρντα από πλάγια θέση έκανε σέντρα σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, αλλά τελικά να μην ανησυχεί τον Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις. Ο Ο Γιόνι έκανε τη μακρινή μπαλιά για τον Κωνσταντέλια, ο Διαμαντής έδειχνε να ελέγχει τη φάση ωστόσο η αντίδρασή του ήταν κακή. Ο νεαρός σούπερ σταρ του Δικεφάλου κινήθηκε έξυπνα και πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, αλλά η μεγάλη φάση ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Ουάρντα στο 58ο λεπτό εξαπέλυσε έναν κεραυνό, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Αιγύπτιου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στις εντυπωσιακές φάσεις με παρόμοιο τρόπο. Ο Ντεσπόντοφ στο 62΄ έγινε κάτοχος της περιοχής έξω από τη περιοχή του Πανσερραϊκού, σούταρε δυνατά, αλλά ο Χοβάν απέκρουσε. Το παιχνίδι είχε ένταση και στο 69ο λεπτό με τον Μορέιρα να αποβάλλεται και στη συνέχεια όπως αποχωρούσε να σπρώχνει τον Λουτσέσκου και η ένταση στους πάγκους να χτυπά κόκκινο.

Στο 78ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ έφτασε λίγο από το να σκοράρει, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Χοβάν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπέργκστεμ έπιασε κεφαλιά χωρίς όμως η τροχιά της μπάλα να ανησυχήσει τον Ζίβκοβιτς. Στο 84΄ ο Παναιτωλικός έμεινε με 9 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε και ο Δεληγιαννίδης.

Στο 90΄ο ΠΑΟΚ βρήκε 2ο γκολ. Μετά από σέντρα του Σοάρες η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Πενταυράκη και κατέληξε στα δίχτυα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Πανσερραϊκός: (Πάμπλο Γκαρσία) Χοβάν, Διαμαντής, Θυμιάνης (24΄Μπέργκστρεμ), Πεταυράκης, Οικονόμου (66΄ Στάικος), Μορέιρα, Πηλέας (66΄ Σοφιανός), Ντάνκερλουι, Ουάρντα, Γούλερι.

ΠΑΟΚ: (Ράζβαν Λουτσέσκου) Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73΄ Ράφα), Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Ότο, Σβαμπ, Οζντόεφ (62΄ Αντόνιο) Κωνσταντέλιας, Μουργκ (62΄ Τάισον), Ντεσπόντοφ και Σαμάτα (73΄ Μπραντον).

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρά τις απουσίες έριξε στο παιχνίδι μια αξιόμαχη ομάδα που δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ και έπαιξε στα όρια του αντιαθλητικού. Από την άλλη ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν παρέκκλινε από τα τακτικό του πλάνο και η ποιότητα της ομάδας του μίλησε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το γκολ του Κωνσταντέλια ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, δεδομένου πως έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ σε ένα πραγματικά σκληρό παιχνίδι.

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Τεσσάρα» πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κροατίας για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Γκόριτσα
CONFERENCE LEAGUE

21:18 - 28.02.2024

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Τεσσάρα» πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κροατίας για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Γκόριτσα

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε με 4-0 της Γκόριτσα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κροατίας, μία εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Conference League.

MVP

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόραρε, δημιούργησε και έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Ο νεαρός ήταν ο παικτης που ξεχώρισε από πλέυράς ΠΑΟΚ.