Φωνάζουν οι Βραζιλιάνοι για τη διαιτησία στο ματς με την Ισπανία: «Δεν θα παίξουμε ποτέ ξανά χωρίς VAR»

Ισπανία - Βραζιλία

i

©Photo by Manu Reino/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Φωνάζουν οι Βραζιλιάνοι για τη διαιτησία στο ματς με την Ισπανία: «Δεν θα παίξουμε ποτέ ξανά χωρίς VAR»

Κώστας Τόπας 12:00 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 27.03.2024

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος για τα δύο πέναλτι που επιβλήθηκαν υπέρ της Ισπανίας, στη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας της Ισπανίας με τη Βραζιλία (3-3) στο «Μπερναμπέου» ήταν σε φιλικό πλαίσιο, η ένταση ήταν αισθητή στον αγωνιστικό χώρο και υπήρχε μεγάλη διαμάχη για τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στην «Φούρια Ρόχα», με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς «Σελεσάο».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος μετά το τέλος του αγώνα και δήλωσε ότι η εθνική του ομάδα δεν θα παίξει ξανά χωρίς VAR... ούτε σε φιλικά. 

«Η Ομοσπονδία θα ενημερώσει τη FIFA ότι όχι μόνο οι επίσημοι αγώνες της ομάδας της Βραζιλίας, αλλά και τα φιλικά, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το VAR. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ προηγμένο στην Ευρώπη και αφήνει πολλά περιθώρια σε έναν σημαντικό αγώνα», κατήγγειλε μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία.

Ο Εντνάλντο Ροντρίγκες επικεντρώνει την κριτική του στην UEFA, η οποία πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει την τεχνολογία στον αγώνα αυτής της Τρίτης (26/03): «Θα εναπόκειτο στη συνομοσπονδία εδώ, την UEFA, να είναι πιο απαιτητική. Το VAR είναι εδώ για να μείνει. Η CBF χρησιμοποιεί το VAR σε όλες τις κατηγορίες, στο πρωτάθλημα γυναικών στους νέους, είναι η χώρα που χρησιμοποιεί περισσότερο το VAR στον κόσμο».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας δεν ήταν ο μόνος που παραπονέθηκε ότι έπαιξε χωρίς VAR στην αποστολή της Βραζιλίας. Ο Σαβίνιο, παίκτης της Χιρόνα, δεν κατάλαβε γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση: «Είναι πολύ περίεργο, πολύ περίεργο. Δεν νομίζω ότι έχω παίξει ποτέ χωρίς VAR. Πέναλτι; Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό».

Επικριτικός ήταν και ο συμπαίκτης του, Αντρέας Περέιρα, σχετικά με αυτό: «Τα δύο πέναλτι, αν υπήρχε VAR, δεν θα είχαν επιβληθεί. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχεις VAR. Οι διαιτητές το έχουν ήδη συνηθίσει, οπότε ήταν επίσης δύσκολο για τον διαιτητή».