Κανένας παίκτης της Σάντος δεν θα φορέσει το «10» του Πελέ: Αυτός είναι ο λόγος

Πελέ

i

©Intime

Κανένας παίκτης της Σάντος δεν θα φορέσει το «10» του Πελέ: Αυτός είναι ο λόγος

Κώστας Τόπας 11:31 - 10.12.2023

Ο Μαρσέλο Τεϊσέιρα, ο νέος πρόεδρος της Σάντος, διαβεβαίωσε ότι όσο η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία κανείς δεν θα φοράει το θρυλικό νούμερο του Πελέ.

Κανένας παίκτης από τη Σάντος της Βραζιλίας δεν θα φορέσει τη φανέλα με το Νο. 10 που έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον αείμνηστο Πελέ όσο ο σύλλογος παίζει στη δεύτερη κατηγορία, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου. Ο Μαρσέλο Τεϊσέιρα πήρε την απόφαση ως φόρο τιμής στο μεγαλύτερο αστέρι του συλλόγου, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου σε ηλικία 81 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Μέχρι να επιστρέψει η Σάντος στη Serie A, που είναι το στάνταρ της, δεν θα φοράμε τη φανέλα με το νούμερο 10», είπε ο Τεϊσέιρα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Σάντος σε δύο προηγούμενες περιπτώσεις. «Το φετινό πρωτάθλημα της Βραζιλίας έχει το όνομα του Βασιλιά Πελέ. Θα συνεχίσουμε σε αυτήν την αποστολή. Θα επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία, αλλά μέχρι τότε δεν θα φοράμε την πιο ένδοξη φανέλα μας».

Πριν από χρόνια, ο Τεϊσέιρα διατύπωσε την ιδέα ότι ο σύλλογος έπρεπε να αποσύρει οριστικά το «10» του Πελέ, αλλά ο ίδιος ο Πελέ, τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε ότι δεν ήθελε να συμβεί αυτό. «Αυτή θα έπρεπε να ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας, αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για εορτασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Σάντος. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι από εδώ και πέρα ​​για να έχουμε την ευκαιρία να επαναφέρουμε τη Σάντος στο επίπεδό της».

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο βίντεο!