Πρωταθλήτρια Βραζιλίας η Παλμέιρας του Φερέιρα - Ιστορικός υποβιβασμός για τη Σάντος

Παλμέιρας - Αμπέλ Φερέιρα

i

© PrtScr

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας η Παλμέιρας του Φερέιρα - Ιστορικός υποβιβασμός για τη Σάντος

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:49 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 07.12.2023

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Βραζιλίας και οδήγησε τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ σε ακόμη έναν τίτλο. Πικρό τέλος για τη Σάντος που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη κατηγορία.

Φινάλε-θρίλερ στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, με την Παλμέιρας να... χαμογελάει στο τέλος σε αντίθεση με την ιστορική Σάντος!

Έχοντας τον Έντρικ μεγάλο πρωταγωνιστή, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έπαιξε για δύο αποτελέσματα κόντρα στην ομάδα του Ρονάλντο, Κρουζέιρο και με τον Βραζιλιάνο σκόρερ πήρε τον βαθμό που έψαχνε (1-1), με αποτέλεσμα να στεφθεί πρωταθλήτρια back to back. 

Με αυτήν την κατάκτηση, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έφτασε τους εννιά τίτλους σε τρία χρόνια στον πάγκο των «πράσινων», ενώ μεταξύ άλλων ξεπέρασε τον Βαλντερέι Λουξεμπούργο κι έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Οσβάλντο Μπραντάο που κατέκτησε 10 τρόπαια.

Οι εννιά τίτλοι του Αμπέλ Φερέιρα 

Πρωτάθλημα Βραζιλίας: 2022 και 2023

Κόπα Λιμπερταδόρες: 2020 και 2021

Κύπελλο Βραζιλίας: 2020

Campeonato Paulista: 2022 και 2023

Κύπελλο Νότιας Αμερικής: 2022

Σούπερ Καπ Βραζιλίας: 2023

Στην αντίπερα όχθη, η ιστορική Σάντος υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τη Φορταλέζα και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Serie B.

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής του κόσμου!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

22:37 - 04.12.2023

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής του κόσμου!

Δημοσίευμα από το εξωτερικό αναφέρει πως ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, θα αποχωρήσει από την Παλμέιρας προκειμένου να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο! Στο Κατάρ του δίνουν 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα με τα δεύτερα περισσότερα πρωταθλήματα (οκτώ κατακτήσεις), από την οποία αναδείχτηκαν ποδοσφαιριστές όπως ο θρυλικός Πελέ και ο Νεϊμάρ γνώρισε την ήττα (1-2) κι έτσι έπειτα από 111 χρόνια ιστορίας θα απουσιάσει από τα... σαλόνια του πρωταθλήματος Βραζιλίας της επόμενης σεζόν.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλησε μέσω των social media να δείξει την πίκρα του για τον υποβιβασμό των «ασπρόμαυρων», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα χαμογελάσουμε ξανά».