Αθλητής στην Ινδία έτρεξε μόνος γιατί οι αντίπαλοί του αποχώρησαν λόγω... ντόπινγκ κοντρόλ κι έπειτα βρέθηκε θετικός

Η στιγμή της κούρσας

i

© PrtScr

Αθλητής στην Ινδία έτρεξε μόνος γιατί οι αντίπαλοί του αποχώρησαν λόγω... ντόπινγκ κοντρόλ κι έπειτα βρέθηκε θετικός

Στο πρωτάθλημα στίβου στο Δελχί, δημιουργήθηκε μία απίθανη ιστορία με πρωταγωνιστή τον 20χρονο Λαλίτ Κουμάρ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο στάδιο «Jawaharlal Nehru Stadium» στο Νέο Δελχί της Ινδίας φιλοξενήθηκε το καθιερωμένο πρωτάθλημα στίβου της περιφέρειας, όμως αυτό που θα ακολουθούσε δεν θα το πίστευε κανένας. Λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων της τελευταίας μέρας, η άφιξη των συνεργείων του Οργανισμού Αντιντόπινγκ Κοντρόλ της Ινδίας έφερε τον... πανικό και προκάλεσε πρωτόγνωρα σκηνικά. 

Με την ολοκλήρωση της κούρσας των 3 χλμ. ο νικητής δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε να τρέχει με σκοπό να αποχωρήσει από το στάδιο και να γλιτώσει τον έλεγχο του ντόπινγκ. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στην εκκίνηση του τελικού των 100 μέτρων, ο 20χρονος Λαλίτ Κουμάρ ήταν ο μόνος από τους οκτώ φιναλίστ που εμφανίστηκε στον ειδικό βατήρα, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να μετατραπεί σε κούρσα για... έναν. 

Οι υπόλοιποι επτά αθλητές δεν πήραν μέρος στον αγώνα, φοβούμενοι για πιθανό έλεγχο, αφήνοντας τον Κουμάρ να πάρει το χρυσό χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. «Ήθελα να τρέξω κόντρα στους καλύτερους της Πολιτείας, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Σαν αθλητής νιώθω πληγωμένος και απογοητευμένος», δήλωσε στην εφημερίδα «The Indian Express μετά το τέλος της μοναχικής του κούρσας και του ελέγχου ντόπινγκ που του έγινε. Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστός και ο λόγος που ο Κουμάρ μετά την ολοκλήρωση της κούρσας συνέχισε το τρέξιμο και δεν σταμάτησε όπως συνηθίζεται. 

Πιο αναλυτικά, ο 20χρονος αθλητής βρέθηκε θετικός στην ουσία Δροστανολόνη, που είναι ενέσιμο αναβολικό το οποίο θεωρείται χρήσιμο για το τέλος της προετοιμασίας ενός αθλητή και χρησιμοποιείται συχνά στο bodybuilding για την αύξηση της δύναμης και τη μείωση του λίπους. Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε κατηγορηματικά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και μίλησε για πλεκτάνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Μαγκουάιρ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα στην Premier League!
PREMIER LEAGUE

20:27 - 06.12.2023

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Μαγκουάιρ αναδείχθηκε παίκτης του μήνα στην Premier League!

Ο Χάρι Μαγκουάιρ βγήκε παίκτης του μήνα στην Premier League για τον Νοέμβριο, με τον Άγγλο στόπερ να έχει κομβικό ρόλο στις νίκες που πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ισάριθμα παιχνίδια.

«Αν είχα πάρει οποιαδήποτε ουσία που βελτιώνει τις επιδόσεις, θα το είχα σκάσει όπως και οι υπόλοιποι. Δεν έχω πάρει ποτέ αναβολικά... Αισθάνομαι ότι κάποιοι προπονητές εμπλέκονται στην παγίδευσή μου», ήταν τα λόγια του, ωστόσο αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει τον έλεγχο του β' δείγματος γιατί δεν έχει χρήματα, παραδέχθηκε ότι: «Πήρα συμπληρώματα πρωτεΐνης και ίσως ήταν... μολυσμένα».