Βρούτσης για Νέους Ολυμπιακού: «Ας είναι απαρχή για τις καλύτερες ημέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Γιάννης Βρούτσης

i

© intime

Βρούτσης για Νέους Ολυμπιακού: «Ας είναι απαρχή για τις καλύτερες ημέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:41 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 23.04.2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης συνεχάρη την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League.

Σε... θρύλος της Ευρώπης βαφτίστηκε ο Ολυμπιακός Κ19, ο οποίος «πάτησε» τη Μίλαν στον τελικό του Youth League με σκορ 3-0 χάρη στα γκολ των Μουζακίτη (60'), Παπακανέλλο (61') και Μπακούλα (66'). Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν μία ονειρική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Κάπως έτσι οι νέοι των «ερυθρόλευκων» έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο μετά από αυτή την τεράστια επιτυχία.

Πλέον, ως νικητές του Youth League, οι ποδοσφαιριστές του Συλαϊδόπουλου θα έχουν μία θέση στο Διηπειρωτικό Κ20 του 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Αυγούστου. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Φλαμένγκο, η οποία κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες Κ20, με τον αγώνα να διεξάγεται στη Βραζιλία.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Γιάννης Βρούτσης συνεχάρη μέσω των social media την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League. Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ελπίζει αυτή η ιστορική επιτυχία να είναι η απαρχή για τις καλύτερες ημέρες που αξίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Πρωταθλητές Ευρώπης οι μικροί του Ολυμπιακού. Το πρώτο κύπελλο ομάδας μας στην Ιστορία των ευρωπαϊκών συλλογικών διοργανώσεων, το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων (UEFA Youth League) είναι γεγονός.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και ας είναι η απαρχή για τις καλύτερες ημέρες που αξίζει το ποδόσφαιρό μας», ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.