Η απάντηση Βρούτση στις επιθέσεις Αλαφούζου και Μπέου: «Κατανοώ, αλλά άλλο οι δηλώσεις και άλλο η πραγματικότητα...» (vid)

Γιάννης Βρούτσης

i

© PrtScr

Η απάντηση Βρούτση στις επιθέσεις Αλαφούζου και Μπέου: «Κατανοώ, αλλά άλλο οι δηλώσεις και άλλο η πραγματικότητα...» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:53 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 23.02.2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, κλήθηκε να κάνει το δικό του σχόλιο για τις επιθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και Αχιλλέα Μπέου.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τον ελληνικό αθλητισμό, με τις θύρες των γηπέδων να ανοίγουν ξανά για τον κόσμο, το νομοσχέδιο για την οπαδική βία να τίθεται σε εφαρμογή και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις να μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, το Sportal.gr είχε την τιμή να φιλοξενήσει στα γραφεία του τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Μέσα στο υπερσύγχρονο στούντιο του πρώτου ελληνικού και παράλληλα διεθνούς media brand, ο διευθυντής τους Sportal.gr, Σωτήρης Κωσταβάρας συζητά με τον υπουργό για τα μέτρα που πάρθηκαν ώστε τα γήπεδα να φιλοξενήσουν ξανά κόσμο, τις επιπτώσεις που θα έχουν όσοι δεν συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις και τα πρόσφατα επικριτικά σχόλια παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τις επιθέσεις του Γιάννη Αλαφούζου και Αχιλλέα Μπέου, οι οποίες απασχόλησαν την αθλητική επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου: «Η εγκληματική ενέργεια της δολοφονίας του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη μας οδήγησε σε αυτά τα δυσάρεστα μέτρα και να προχωρήσουμε σε κάτι σύγχρονο για τα ελληνικά γήπεδα. Εγω κατανοώ τους παράγοντες που τοποθετούνται. Ίσως βλέπουν δύσκολο όλο αυτό το περιβάλλον. Υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις, ωστόσο υπάρχει και η πραγματικότητα. Όλες οι ΠΑΕ συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Αθλητισμού. Ήρθανε όλες στο ΟΑΚΑ και μιλήσαμε για το νόμο και δεν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση.

Η Super League και η Basket League τοποθετήθηκαν με επιφυλάξεις. Δεν είπε κανένας τίποτα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προασπίζει την ασφάλεια του κάθε φιλάθλου γιατί είναι πολίτης. Όταν μπαίνετε στο γήπεδο ζητάτε την προστασία σας κι εμείς πρέπει να σας προστατεύσουμε. Παίρνουμε όλα τα μέτρα, κάμερες, ταυτοπροσωπία και κυρώσεις αν υπάρχει αθλητική βία. Οι διαιτητικές αποφάσεις και η αξιολόγηση των ομάδων δεν είναι στο ρόλο μου, είναι μακριά από μένα, εμάς η δουλειά μας είναι να διασφαλίζουμε το περιβάλλον».

Για τον Αχιλλέα Μπέο: «Είμαι υπουργός και πρέπει να ακούω πολλά. Κατανοώ. Στην Ελλάδα υπήρχε ένα κλίμα ατιμωρησίας. Σήμερα υπάρχει η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας. Αυτό το όργανο λειτουργεί κι εφαρμόζει το νόμο. Αυτό είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως υπάρχει στον αθλητισμό. Χρειάζεται χρόνος διότι υπήρχε το αίσθημα της ατιμωρησίας. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Με την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Σεβόμαστε απόλυτα τη FIFA και την UEFA. Εμείς μπαίνουμε στο κομμάτι της ασφάλειας των φιλάθλων.

Ο Γ. Βρούτσης στο Sportal: «Η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ – Μπαίνουμε μόνο στο κομμάτι της ασφάλειας του πολίτη» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:42 - 23.02.2024

Ο Γ. Βρούτσης στο Sportal: «Η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ – Μπαίνουμε μόνο στο κομμάτι της ασφάλειας του πολίτη» (vid)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, κλήθηκε να απαντήσει σε όσους κάνουν λόγο πως η Πολιτεία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, με αφορμή την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, προλαβαίνοντας και τις εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη της UEFA στην Αθήνα.

Η ράβδος της δικαιοσύνης που έχει εξουσιοδοτήσει τη ΔΕΑΒ να παίρνει την απόφαση, είναι μόνο αυτό το πλαίσιο. Εάν δεν εφαρμόζεται η αθλητική νομοθεσία όπως την έχουμε περιγράψει, θα κλείνει το γήπεδο. Θα φροντίσουν και οι ΠΑΕ από μόνες τους να δημιουργήσουν τα αντισώματα. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα γίνουν ασπίδα προστασίας για την ίδια τους την ομάδα. Βλέπω μία αλλαγή στη συμπεριφορά».