Βρούτσης: «Ο τελικός θα έπρεπε να έχει θεατές - Ας αναρωτηθούν όλοι οι φίλαθλοι γιατί συμβαίνει αυτό»

Γιάννης Βρούτσης

i

© intime

Βρούτσης: «Ο τελικός θα έπρεπε να έχει θεατές - Ας αναρωτηθούν όλοι οι φίλαθλοι γιατί συμβαίνει αυτό»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:27 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 24.05.2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε για την οριστική απόφαση που πάρθηκε σχετικά με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του φετινού Κυπέλλου Betsson, με το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο. Πιο αναλυτικά, Παναθηναϊκός και Άρης θα κοντραριστούν στο Πανθεσσαλικό με φόντο το τρόπαιο χωρίς παρουσία κόσμου και μόνο με 30 προσκλήσεις για τους δυο φιναλιστ αλλά και την ΕΠΟ.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την παρουσία φιλάθλων.

Οι θέσεις του Παναθηναϊκού για τον τελικό του Κυπέλλου

Οι θέσεις του Παναθηναϊκού για τον τελικό του Κυπέλλου

Από το Τριφύλλι διευκρίνισαν τις θέσεις που διατύπωσαν στη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου και απάντησαν στις φήμες πως ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε την παρουσία θεατών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, τον τελικό του Κυπέλλου! Αλλά πάνω από τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, υπάρχει ο νόμος. Ας αναρωτηθούν όλοι οι φίλαθλοι γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο Βόλος είναι η μοναδική ομάδα της Super League που δεν έβαλε κάμερες στο γήπεδό της. Όμως ο αγώνας είχε καθοριστεί πολύ πριν τον νόμο Βρούτση. Δεν παίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι, ο νόμος τηρείται και θα τηρηθεί! Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια θεαματική αλλαγή.

Είδαμε μια ομορφιά στο ποδόσφαιρο, δεν ανοίγει μύτη, δεν πέφτει καρφίτσα. Όλοι σέβονται κα ζούνε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με φωνή, πάθος, λάβαρα και κασκόλ. Στον Βόλο επέλεξαν για δικούς τους λόγους η ομάδα να μην βάλει κάμερες. Εκεί δεν έγινε ούτε ένας αγώνας εντός έδρας της συγκεκριμένης ομάδας με κόσμο.

Αυτό δεν είναι θέμα της πολιτείας και του Υπουργείου Αθλητισμού. Η απόφαση για να γίνει εκεί πάρθηκε πολύ πριν τον νόμο Βρούτση. Βλέποντας και την εξέλιξη των πραγμάτων έπρεπε κάποιοι να είχαν αποφασίσει διαφορετικά, αλλά δεν είναι θέμα αξιολόγησης του Υπουργού αθλητισμού.

Καρυπίδης: «Πώς θα πάνε δέκα χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, με υποβρύχιο; - Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;»

Καρυπίδης: «Πώς θα πάνε δέκα χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, με υποβρύχιο; - Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης σχολίασε με καυστικό τρόπο την οριστική απόφαση που πάρθηκε για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φίλους του Ολυμπιακού που θα δώσουν το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υπουργός αθλητισμός υποχρεούται να κάνει τα πάντα για να φέρει μια νέα εικόνα στη πραγματικότητα των γηπέδων με τις κάμερες, μεταρρυθμίζοντας το τοπίο στη χώρα μας, με την ψηφιοποίηση των εισιτηρίων, με τη ΔΕΑΒ που αισθάνονται όλοι δικαιοσύνη, που αισθάνονται, για πρώτη φορά, πως υπουργός αθλητισμού δεν είναι υπέρ ή κατά μια ομάδας. Γιατί τα μέτρα είναι συγκεκριμένα!

Θα ευχηθώ να δούμε έναν καλό αγώνα. Δυστυχώς δεν θα έχει θεατές, θα έπρεπε να έχει! Δυστυχώς δεν γίνεται με κόσμο γιατί εφαρμόζεται ο νόμος. Και ο νόμος είναι οριζόντιος για όλους. Αυτό σημαίνει κράτος δικαίου. Αν αυτό το γήπεδο δεν βάλει κάμερες, δεν θα ανοίξει ποτέ για φιλάθλους!».