Ο Χάαλαντ και η 24ωρη περιποίηση που του δίνει η Σίτι για να διατηρηθεί... on fire (vid)

Χάαλαντ

i

©Photo by Lexy Ilsley - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ και η 24ωρη περιποίηση που του δίνει η Σίτι για να διατηρηθεί... on fire (vid)

Κώστας Τόπας 15:52 - 15.04.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέφερε πως η ιατρική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να κρατήσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε φόρμα για την τρέχουσα σεζόν.

Αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ ξεστομίσει ένα... «ωχ», η Μάντσεστερ Σίτι τρέμει. Ο Νορβηγός επιθετικός αποτελεί βασικό κομμάτι για τους Πολίτες και μεγάλο μέρος της επιτυχίας που μπορεί να πετύχει η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο τέλος της σεζόν θα εξαρτηθεί από την παρουσία του στο γήπεδο.

Ο Νορβηγός επιθετικός έχει χάσει τρία παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι τη φετινή σεζόν λόγω τραυματισμού. Ένα στο Champions League, στη φάση των ομίλων κόντρα στη Σεβίλλη λόγω μελανιασμένου ποδιού και δύο στην Premier League. Δεν αγωνίστηκε εναντίον της Λέστερ αλλά και κόντρα στην Λίβερπουλ πριν από μερικές εβδομάδες λόγω τραυματισμού στη βουβωνική χώρα.

Τώρα μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν ο Χάαλαντ πρέπει να είναι σε κορυφαία φόρμα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, εξήγησε τη φροντίδα του συλλόγου με τον Νορβηγό επιθετικό, έναν παίκτη που έχασε 16 παιχνίδια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμού.

«Δεν ξέρω τι έχει κάνει στη Ντόρτμουντ, αλλά τον φροντίζουμε 24 ώρες. Έχουμε απίστευτους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές, είναι πίσω του κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί ξοδεύεις πολλά χρήματα σε έναν παίκτη και μετά..., δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σύλλογοι.

Πρέπει να είμαστε σαν ρολόι. Σήμερα με αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες πρέπει να τα φροντίζουμε όλα. Είναι τόσο απαιτητικό, με διατροφή, ξεκούραση, ύπνο, φαγητό. Ξέρουμε ότι πρέπει να τον προσέχουμε γιατί είναι τόσο μεγάλος. Οι φυσιοθεραπευτές τον φροντίζουν· του κάνουν μασάζ στην πλάτη, στους ώμους, στους τένοντες, τα πάντα. Δουλεύει τόσο πολύ χρόνο μέσα στο προπονητικό κέντρο, πολύ περισσότερο από ό,τι στο γήπεδο. Σήμερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι παίκτες προπονούνται περισσότερο στα...παρασκήνια παρά στο γήπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός των Πολιτών.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι, ενθουσιασμένη από την ηχηρή νίκη της επί της Μπάγερν (3-0) στο Champions League, επιστρέφει στην Premier League σήμερα (15/04, 19:30) κόντρα στην Λέστερ στο «Έτιχαντ». Μια μονομαχία που σύμφωνα με τον Γκουαρδιόλα φαντάζει κομβική για τις επιλογές της ομάδας του για το πρωτάθλημα. «Αν χάσουμε, δεν θα είμαστε πρωταθλητές», είπε ο 52χρονος τεχνικός.