Η διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία του Χάαλαντ έκανε τον Γκουαρδιόλα να απηυδήσει (vid)
i

Έρλινγκ Χάαλαντ/PrtScr

Η διπλή τεράστια χαμένη ευκαιρία του Χάαλαντ έκανε τον Γκουαρδιόλα να απηυδήσει (vid)

Κώστας Τόπας 08:43 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 19.02.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία που σπατάλησε για να σκοράρει και ενδεχομένως να δώσει το τρίποντο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πριν από μερικές ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ στο «Εμιρεϊτς», με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να σκαρφαλώνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» πέρασαν εκ νέου τους Πολίτες στην κατάταξη, μετά την εντυπωσιακή νίκη της με 4-2 επί της Άστον Βίλα στο «Βίλα Παρκ» το Σάββατο (18/02).

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα, έχουν πλέον δύο βαθμούς διαφορά αλλά και ένα ματς παραπάνω από την Σίτι, η οποία δεν κατέκτησε τους τρεις βαθμούς αυτή τη αγωνιστική, με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-1). Ακόμα κι αν ήταν κυρίαρχοι σε ολόκληρο το διάστημα στο «City Ground», οι Πολίτες δεν κατάφεραν να φύγουν με το πολυπόθητο τρίποντο, με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος στη βαθμολογία.

Ο μεγάλος αστέρας της Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ δεν κατάφερε αυτή την αγωνιστική να βρει δίχτυα. Ωστόσο, είχε μκια εξαιρετική ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ. Συγκεκριμένα στο 67', ο 22χρονος στράικερ εξαπέλυσε ένα σουτ στην πρώτη του προσπάθεια, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι επέστρεψε σε αυτόν. Οταν επιχείρησε για δεύτερη φορά μάλιστα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Νορβηγός αστόχησε ξανά, καθώς είδε το σουτ του να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κέιλορ Νάβας.

Μιλώντας μετά το ματς, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέμεινε ότι «πρέπει να κατηγορούμε τον εαυτό μας» για την ισοπαλία αφού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για γκολ.

«Χάσαμε τις ευκαιρίες που χάσαμε γιατί σήμερα δεν ήταν η μέρα μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε γκολ που ήταν ένα μέτρο από τον τερματοφύλακα, όχι μόνο ένα. Γι' αυτό δεν κερδίσαμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.