Τρομερός Χάαλαντ: Εφτασε τα 27 γκολ με τη Νορβηγία και κυνηγάει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (vid)

Ερλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Τρομερός Χάαλαντ: Εφτασε τα 27 γκολ με τη Νορβηγία και κυνηγάει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ (vid)

Κώστας Τόπας 09:33 - 13.10.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε δύο φορές δίχτυα κόντρα στην Κύπρο κι έφτασε τα 27 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές με τη Νορβηγία.

Η Νορβηγία επικράτησε της Κύπρου με 4-0 για την προκριματική φάση του Euro 2024. Οι Νορβηγοί είχαν την κατοχή καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ενώ η Κύπρος δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστήσει ξανά, βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Με έξι γκολ ήδη σε τέσσερα παιχνίδια (μόνο ο Βέλγος, Ρομέλου Λουκάκου τα πήγε καλύτερα με οκτώ γκολ), ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι αναμφίβολα ο ισχυρός άνδρας της χώρας του σε αυτή την προκριματική φάση. Από το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά αγώνα. 

Με τα δύο του κόντρα στην Κύπρο, έχει πλέον 27 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές. Μόλις έξι γκολ μακριά από το απόλυτο ρεκόρ για έναν Νορβηγό, που κατέχει ο Γιόργκεν Γιούβε.

Στα χνάρια του Μίλερ

Στην Ευρώπη, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αναλογία από το 1970 και κάποιο Γκερντ Μίλερ, με τη Δυτική Γερμανία. Ο «Bömber» είχε πάει ελάχιστα καλύτερα, με 30 γκολ σε 27 συμμετοχές. Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου έκλεισε την καριέρα του με 62 συμμετοχές και με ένα εκπληκτικό σύνολο 68 γκολ. Ένα ρυθμό που θα μπορούσε να είναι δύσκολο να σπάσει ο Χάαλαντ, αλλά όχι και ακατόρθωτο...

Ο Νορβηγός «Cyborg», ωστόσο, έχει την ευκαιρία να αυξήσει το σύνολο του σε αυτά τα προκριματικά του Euro. Εάν ο επόμενος αγώνας της Νορβηγίας με την Ισπανία την Κυριακή, δεν είναι εύκολος, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τα Νησιά Φερόε (16 Νοεμβρίου) και μετά θα ταξιδέψει στη Σκωτία (19 Νοεμβρίου). Με σταθερή πρόθεση να επαναφέρει τη χώρα του, τρίτη στον Όμιλο Α, στην τελική φάση για πρώτη φορά από το 2000.