Χάβερτς: «Ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν ο Μέσι»

Κάι Χάβερτς

i

©Photo by Visionhaus/Getty Images/Ideal Images

Χάβερτς: «Ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν ο Μέσι»

Κώστας Τόπας 08:09 - 30.03.2023

Ο Κάι Χάβερτς παραδέχτηκε ότι ένιωσε πίεση όταν μετακόμισε στο Λονδίνο για την Τσέλσι, λόγω του ποσού που πλήρωσαν οι «μπλε» για την απόκτηση του.

Ο Κάι Χάβερτς εντάχθηκε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2020, μιας και οι Λονδρέζοι έβγαλαν από τα ταμεία τους 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους από την Λεβερκούζεν. Αυτό το ποσό τον έκανε τον πιο ακριβό παίκτη της Τσέλσι εκείνη την εποχή αλλά ο ίδιος ο Χάβερτς αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένιωθε πίεση ως αποτέλεσμα.

«Δεν καταλαβαίνω πώς πληρώνεις τόσα χρήματα, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό. Αυτό έρχεται με πίεση, γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν ο Μέσι και ήμουν ακόμα 20 ή 21 ετών. Οι άνθρωποι βλέπουν το τίμημα και πρέπει να αποδώσεις από την πρώτη μέρα. Νιώθεις την πίεση. Οι πρώτοι μήνες δεν ήταν καλοί», ανέφερε ο 23χρονος μεσοεπιθετικός στην «Guardian»

Σήμερα, ο Χάβερτς δεν είναι πλέον ο πιο ακριβός παίκτης της Τσέλσι, μιας και ο αγγλικός σύλλογος έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια να χτίσει μια... υπερομάδα. Τώρα έχει νέα ομάδα, νέο προπονητή, νέο επιτελείο και εντελώς νέα αποδυτήρια γεμάτο προσωπικότητες. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός σχολίασε γι' αυτό το θέμα: «Πρέπει να προσαρμοστείς και να χτίσεις σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Κάι Χάβερτς έχει καταγράψει 36 συμμετοχές για την Τσέλσι τη φετινή σεζόν, πετυχαίνοντας εννέα γκολ και μία ασίστ.