Χαμός στην Ιταλία με τους διαιτητές: «Μπορούν να αλλοιώσουν πρωταθλήματα»
i

©Photo by Enrico Locci/Getty Images

Χαμός στην Ιταλία με τους διαιτητές: «Μπορούν να αλλοιώσουν πρωταθλήματα»

Δημήτρης Χούπης 11:04 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 25.01.2024

Χαμό έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις ενός εν ενεργεία διαιτητή στην Ιταλία, ο οποίος μίλησε για τις αποφάσεις που παίρνουν οι συνάδερφοί του, αλλά και τον τρόπο χρήσης του VAR.

Σάλο δημιούργησαν οι δηλώσεις ενός εν ενεργεία διαιτητή στην Ιταλία, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αποφάσεις των συναδέλφων του, αλλά και τη χρήση του VAR. Ο συγκεκριμένος διαιτητής, ο οποίος όπως είναι λογικό θέλησε να κρατήσει το όνομά του μυστικό, πήρε την απόφαση να μιλήσει για το καλό του ποδοσφαίρου, βλέποντας ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του παίρνουν αρκετές λάθος αποφάσεις. 

«Αν έχεις μπροστά του συγκεκριμένες εικόνες στο VAR με καθαρές φάσεις τις οποίες βλέπεις ξανά και ξανά, πως είναι δυνατόν να κάνεις λάθος; Το πέναλτι στη Μπολόνια κόντρα στη Γιουβέντους, το χέρι του Πούλισικ στο Τζένοα-Μίλαν, το φάουλ του Μπαστόνι στο Ίντερ-Βερόνα πριν από ένα κρίσιμο γκολ.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ανεξήγητα έκαναν λάθη τόσο ο διαιτητής στο γήπεδο όσο και αυτός στο VAR με τις εικόνες που είχαν μπροστά τους να είναι πολύ καθαρές», ήταν τα λόγια του στην αρχή. 

«Πολλοί από εμάς έχουν την αίσθηση ότι η αξιολόγηση που γίνεται, για την προώθηση ή τον υποβιβασμό ενός διαιτητή, δεν εξαρτώνται μόνο από την απόδοσή του. Και αν αυτό συμβαίνει, τότε είναι δυνατόν να αλλοιωθούν πρωταθλήματα. Υπάρχει, επίσης, η αίσθηση ότι κάποιοι διαιτητές προστατεύονται», σχολίασε στη συνέχεια. 

Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)
SERIE A

12:41 - 22.01.2024

Το βίντεο που δείχνει τις ρατσιστικές προσβολές κατά του Μενιάν ακόμα και μετά τη διακοπή: «Γ*** μαύρε» (vid)

Ο διαιτητής μπορεί διέκοψε τον αγώνα λόγω ρατσιστικών συνθημάτων στον Μάικ Μενιά, ωστόσο οι οπαδοί της Ουντινέζε συνέχισαν τα προσβλητικά σχόλια στον κίπερ της Μίλαν.

Από τη μεριά τους οι διαιτητές είχαν άμεση αντίδραση λέγοντας ότι τέτοιου είδους ανώνυμες καταγγελίες είναι ανεπίτρεπτες. 

Tags: